E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem55 bin kişi memuriyete atanacak---

55 bin kişi memuriyete atanacak

55 bin kişi memuriyete atanacak
11 Aralık 2015 - 08:01 borsagundem.com

Kamuya 55 bin açıktan atama yapılacağını söyleyen Bakan Ağbal, "Bu dönemde araç almayın" dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016'da devlet kadrolarına 55 bin açıktan atama yapılacağını açıkladı. Bunların 30 bininin şubatta yapılacak öğretmen atamaları olduğunu söyleyen Ağbal, geçici bütçenin uygulanacağı üç aylık dönemde yatırımlarda herhangi bir aksamaya izin verilmeyeceğini söyledi. 

14 YIL SONRA İLK KEZ 

Meclis, 14 yıl aradan sonra ilk kez geçici bütçeyi görüşüyor. Ağbal, ödeneklerin kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi amacıyla hizmetlerin önemi, önceliği, ödeme zamanı dikkate alınarak hazırlandığını söyledi. Ağbal, "Acil ve ivedi açık atama talepleri dışında kalıcı bütçe çıkana kadar kalan kontenjanı ihtiyatlı kullanacağız" dedi 

'ARAÇ ALMAYIN' 

Bakan Ağbal, gelecek yıl için açıktan atama sayısının (Halihazırda memur olmayan bir kişinin boş memur kadrosuna atanması) 55 bin olarak belirlendiğini açıkladı. Geçici bütçede idarelerin satın alabileceği taşıt sayısının 500 adet olduğunu anımsatan Bakan Ağbal, "Kurumların geçici bütçe döneminde taşıt satın almamaları hususu daha doğru olur" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • liyakat lazım11 Aralık 2015 09:41

    memuriyete atamaların liyakata göre yapılması gerekir!! ekonomiden hukuka hastanelerden bürokrasiye kadar her atamada mesleki yeterlilik ve gelişmiş ülkelerin metodları kriter olmalı!! aksi yapıldığı sürece bugünkülerden farklı şeyler yaşamayız!!