E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5 dakikada sonuç veren korona testi geliştirildi---

5 dakikada sonuç veren korona testi geliştirildi

5 dakikada sonuç veren korona testi geliştirildi
15 Ekim 2020 - 17:33 borsagundem.com

Oxford Üniversitesi’nden bilim adamları, yeni tip korona virüsü (Kovid-19) 5 dakikadan daha kısa sürede tespit edebilen hızlı bir antijen testi geliştirdi

Henüz yayınlanmamış olan çalışmada imzası olan araştırmacılar, söz konusu testin korona virüsü tespit edebildiğini ve onu diğer virüslerden yüksek bir doğruluk oranıyla ayırt edebildiğini belirtti.

Oxford Fizik Bölümü’nden Profesör Achilles Kapanidis, “Metodumuz virüsün bozulmamış sağlam parçacıklarını hızlı bir şekilde tespit ediyor” diyerek, testin çok hızlı, basit ve uygun maliyetli olacağını söyledi.

Hızlı antijen testleri, virüs hala yayılırken geniş ölçekte test yapma ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülmesi konusunda büyük öneme sahip olarak görülüyor.

Mevcut kullanılan testler daha hızlı ve ucuz olsa da, Oxford’un geliştirdiği test kadar doğru sonuç veremiyor.

Tıbbi teknoloji şirketi Siemens Healthineers, Avrupa’da korona virüs vakalarını tespit etmek için hızlı bir antijen test cihazının piyasaya sürüldüğünü duyurdu ancak talepteki artışları karşılama konusunda zorlanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Oxford’un geliştirdiği testler önümüzdeki seneye kadar hazır olmayacak olsa da, testlerin önümüzdeki kış salgınla mücadeleye etmede yardımcı olacağı belirtiliyor.

Sağlık yetkilileri, aşı geliştirilse bile dünyanın daha uzun süre korona virüs ile yaşaması gerektiği konusunda uyarıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aytaç16 Ekim 2020 08:00

    Hubvc elini çabuk tut

  • Mehmet karacabey15 Ekim 2020 21:31

    RTALB'ında cirrus ve max süre adlı iki adet hızlı test tanı kiti var.. üstelik tüm testleri geçmiş ve sağlık bakanlığımız tarafından onaylanmış.. çookk yakında piyasada hemde yerli ve milli.. hayırlı olsun

  • Bika15 Ekim 2020 18:56

    Türkiye'de antijen test cihazını merdiven altı yaparak yakında piyasaya sürerler. Arısız bal üretilen Türkiye'de bu da olur.