E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bu gece bitiyor---

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bu gece bitiyor

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bu gece bitiyor
26 Nisan 2020 - 22:01 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada 4 gün süren sokağa çıkma kısıtlamasına büyük oranda uyulduğu belirtildi

Korona virüs önlemleri kapsamında yapılan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bu gece saat 00:00 itibariyle sona eriyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 31 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı tarihten kısıtlamanın son günü saat 20:00'ye kadar 35 bin 422 kişiye adli ya da idari işlem yapıldı. 

Bakanlık açıklamasında korona virüsle mücadelenin devam ettiği, bu kapsamda 51 ildeki, 2 ilçenin tamamında, 1 ilçenin merkezinde, 4 beldede, 76 mahallede, 71 köyde ve 8 mezra olmak üzere toplam 162 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaya devam edildiği belirtildi. 44 ildeki 177 yerleşim yerinde de karantina uygulamalarının kaldırıldığını belirtilen İçişleri Bakanlığı açıklamasında vatandaşlardan karantina süreci sonrasında sosyal mesafe önlemlerine uymaları rica edildi.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara kısıtlamalar devam edecek

Açıklamada hafta içi süresince vatandaşların yoğunlukta bulunacağı pazar yerleri, marketler, meydan, cadde ve sokaklarda emniyet birimlerinin sosyal mesafe önlemlerine yönelik denetimlere devam edeceğinin altı çizildi. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla 20 yaş altındakilerin sokağa çıkma kısıtlamaları ise devam edecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan sosyal mesafe çağrısı

Sosyal mesafe uygulamalarının öneminin altı çizilen açıklamada tehlikenin geçmediği bu sebeple sosyal izolasyon ve maske gibi önlemler konusunda vatandaşlardan hassasiyet göstermeleri rica edildi.

"Salgın ile mücadelede vatandaşlarımızdan ricamız;

 -Toplu taşıma araçları ile seyahatlerde,

 -Pazar yeri, market/süpermarket ve fırınlardan yapacakları alışverişlerinde,

 -Fabrikalar, iş yerleri ile kamu kurum ve kuruluşları gibi toplu olarak bulunulan işyerlerinde,

 -Havaların sıcak olması nedeniyle park, bahçe, cadde, sokak, meydan gibi dış mekanlarda,

Sosyal mesafeyi ve sosyal izolasyonu sağlamaları, ayrıca belirtilen alanlarda maske takma zorunluluğuna uymaya devam etmeleridir.  

Ülke genelinde emniyet ve jandarma birimlerince pazar yerleri, marketler/süpermarketler vb iş yerleri ile vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydan, cadde ve sokaklarda bu konudaki denetimlerimiz önümüzdeki hafta içi de yoğun bir şekilde devam edecektir.

Tüm dünyanın pandemi nedeniyle zor bir dönemden geçtiği bu süreçte Ülke olarak en büyük gücümüz taşıdığımız güçlü dayanışma duygumuzdur.

Vatandaşlarımıza tüm bu süreçte, göstermiş oldukları dayanışma, sabır ve fedakârlıktan dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Son 24 saatte vefat sayısı yüzün altına indi

 

İsveç'teki Kovid-19 hastası Türk Ankara'ya ulaştı

 

İspanya tedbirleri gevşetiyor

 

Cumhurbaşkanı'ndan anlamlı telefon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cezmiiiiii26 Nisan 2020 22:57

    Bazı beyinsizler özgürlüğüm kısıtlandı falan kendini 1 Mayısa hazırlıyor galiba Kardeş kafan gğzel anlıyoruz Bal böyle gidersen bu vırus KOR SANA AAAAA

  • Sami27 Nisan 2020 00:00

    Cezminin oğlu küfretme ayıp

  • çıktığın yeri s2yim26 Nisan 2020 23:46

    cezmiiiiiii

  • Mucise Reis ;)26 Nisan 2020 22:50

    Yasaklar bitiyor. Çıkıp hava almak lazım... Yasaklardan önce güdne 30 dk yuruyun. temız hava alın. dışarıda spor yapın  vb. derlerdi.. şimdi evden dışarı çıkmayın diyorlar.. + 60 ve üzeri ayakları bacakları tutulacak. Belgesel izledim profesyonel astronot 3 ay uzayda kalıyor. dünyaya geliyor. tek başına yürüyemiyordu. ayakların fonsiyonu olmuyordu. Yani sağlık bakanlığı büyüklerimize  + 60 ve üzerine hatta - 20 ve çocuklara gençlere spor vb. hatta yedıklerı içtikleri ile ilgili plan program yapmalı. onlien ders kanalında, tv kanalında bu gunlerde netur beslenmeler olmalı, ne tur sporaktiviteleri evde yapılabilmeli. bunları anlatmalı. Sağlık bakanı yapmaz ise, hukumetten kimsenın bu işleri akıl edeceğinide sanmam... vrüs sonrasıda sağlık önemli.

  • şakamısın26 Nisan 2020 22:40

    lanet olasılar insanların kuru bir özgürlüğü vardı onu da aldılar ellerinden....

  • Selo26 Nisan 2020 22:34

    Abd para dağıtıyor biz ceza kesiyoz

  • Türk.27 Nisan 2020 06:18

    Ne çok gıcık olan olmuş. Cahillik kolaymış bazıları için n.bir tane haber gösterin karşılıksız para veriyor diye. Zaten onlar istediği gibi para basıyor. Amerika tarihini okumadan bana cevap yazmışlar. Coni akrabanız mi efendinizmi. Siz kesin solcusnuxdur. Eskiden de vardı kot giyer malboro icerlerdi. Amerika n solcusu.

  • Türk.27 Nisan 2020 02:15

    Kurala uy sende. ABD kapitalist bir devlet hiç kimseye bedavadan bir sent bile vermez. Biraz oku cahil. Memleket düşmanı.