E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3. havalimanı inşaatında şoförler Vietnam’dan---

3. havalimanı inşaatında şoförler Vietnam’dan

3. havalimanı inşaatında şoförler Vietnam’dan
17 Temmuz 2015 - 16:34 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği Vietnamlılar merak konusu oldu. Şantiyede halen 244 Vietnamlı şoför iki vardiya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 bin 328 işçi ve 533 mühendis olmak üzere şu anda inşaatta 5 bin 861 kişi görev yapıyor. Bu sayının 30 bine kadar çıkacağını söyledi  arkadaşlarım. 1200’ü kamyon 1600 iş makinesi de şantiyede faaliyet gösteriyor. Bu sayı 3 bine çıkacak. Bu şantiyede şoför aranıyor. İşsizim diyen operatörlere, kamyon şoförlerine sesleniyorum. Bakın bu şantiyede şoför aranıyor. Sigortası, vesairesi olduğu halde gelmiyorlar. Vietnam'dan buraya şoför getirildi” demişti.
 
Bu durumun nedeni ortaya çıktı. Havalimanını yapan konsorsiyumun 750 kamyon şoförüne ihtiyacı vardı. İlan verildi. Sadece 85 kişi başvurdu.  50 kişi olarak getirilen Vietnamlı şoförlerden memnun kalındığı için sayının 244’e çıktığı belirtildi. Vietnamlı şoförler  prefabrik yatakhanelerde kalıyor. Haftanın 6 günü çalışıyor, yemeklerini İGA’nın şantiye içinde açtığı yemekhanelerde ücretsiz yiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)