E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak3. havalilamanı fiyatları zıplattı---

3. havalilamanı fiyatları zıplattı

3. havalilamanı fiyatları zıplattı
10 Haziran 2014 - 04:19 borsagundem.com

TSKB'den Ozan Kolcuoğlu, üçüncü havalimanı ve üçüncü köprü güzergahlarında metrekare fiyatlarının proje öncesine göre iki katı arttığını söyledi

TSKB Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Değerleme ve Özel Projeler Departmanı Müdürü Ozan Kolcuoğlu, üçüncü havalimanı ve üçüncü köprü yakınlarında yer alan bölgelerde ulaşımın çok daha kolaylaşacak olması nedeniyle İstanbul’un daha da değerleneceğini belirtti. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberinde Kolcuoğlu, “Bölgede metrekare fiyatları projeler açıklanmadan önceki rakamlardan neredeyse iki katı oranında arttı” dedi.

Üçüncü havaalanının birçok yatırımı bölgeye çekeceğine dikkati çeken Kolcuoğlu, “Üçüncü havaalanı bölgesinin de hemen hemen bütün havaalanı örneklerinde olduğu gibi özellikle otel, ofis ve alışveriş merkezi yatırımlarını çekmesi bekleniyor” diye konuştu.
Özellikle ofis kullanımının havaalanı bölgelerinin gelişiminde en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade eden Kolcuoğlu, “Bununla birlikte, özellikle otel fonksiyonu hem yolculara hem de kente iş veya turistik amaçlı gelenlere hitap ediyor. Havaalanı çevresinde farklı segmentlerde oteller farklı ihtiyaçlara cevap veriyor” dedi.
Kolcuoğlu, bugüne kadar havaalanları çevresindeki yerleşimlerin kendiliğinden geliştiğini ifade ederek, gelecekte ortaya çıkabilecek sıkışıklık ve plansızlığın, stratejik altyapı sistem planlarıyla azaltılabileceğini kaydetti.

Kolcuoğlu, bölgede halihazırda tamamlanmış veya inşaatı devam eden nitelikli rezidans, ofis, otel, AVM projeleri yer almadığını, bölgedeki arsa fiyatlarındaki artışların dönüşümün bir diğer somut göstergesi olarak ortaya çıktığını vurguladı.

REKOR TAYAKADIN’DA

Tamamı proje alanı içerisinde yer alan Tayakadın’da imar planı bulunmadığını anlatan Kolcuoğlu, bölgedeki imarsız tarla vasıflı taşınmazlar için istenen satış fiyatlarının metrekare başına 300-400 liraya yükseldiğini ve Tayakadın’ın, fiyat artışının en fazla görüldüğü bölgelerin başında geldiğini söyledi.

Yüzde 15 yükseldİ

Kolcuoğlu, yapımına devam edilen Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı kavşakları inşaatının devam ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:
“Silivri, Çatalca, Boyalık, Göktürk ve Zekeriyaköy ana bağlantı noktaları konumunda. Göktürk ve Zekeriyaköy’de inşaat yatırımları hız kazandı. Özellikle Zekeriyaköy-Uskumruköy bölgesi, imar çalışmalarının başlaması ve tünel inşası sonrasında popülaritesini arttırdı ve fiyatlarda yüzde 15-20 artışlar meydana geldi.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Göktürk10 Haziran 2014 21:37

    Göktürk geleceğin Etileri. Krem de La krem hep oralarda. Hangi markete, mağazaya girsen bir ünlü.