E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa3 büyük yatırım uzmanından borsalarda getiri tahmini---

3 büyük yatırım uzmanından borsalarda getiri tahmini

3 büyük yatırım uzmanından borsalarda getiri tahmini
30 Eylül 2021 - 11:48 borsagundem.com

Önde gelen 3 büyük yatırım uzmanı, önümüzdeki dönemde borsalarda getiri tahminlerini açıkladı. Uzmanlar hisse getirilerinin düşeceğini, volatilitenin ise devam edeceğini söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin en büyük kurumsal yatırımcılarına göre geçtiğimiz yıl borsalarda görülen yüksek performans kalıcı olmayacak. Dünya çapında merkez bankalarının korona virüs pandemisine karşı aldığı acil durum önlemleri, JPMorgan Chase Varlık Yönetimi Başkanı Mary Erdoes’a göre geçtiğimiz yıl hisse getirilerini yükseltti. Erdoes, “geçtiğimiz yıldan bu yana piyasalar %30 ila %50 yükseliş gösterdi. Elbette bu durum normal değil” dedi.

Devamında “bu durumun faydasını görüyoruz ancak bu normal bir dönem değil” ifadesini kullandı. Memorial Sloan Kettering Cancer Center Yatırım Başkanı Jason Klein, önümüzdeki dönemde hisse getirilerinin çok daha düşük olacağını ancak volatilitenin aynı kalacağını açıkladı. Klein %10’luk yıllık ortalama getiri beklentilerinin %5’e yaklaşacağını söyledi. Yatırım uzmanı, “geride bıraktığımız dönemde itici güç işlevi gören unsurlar engel yaratacak” dedi.

Klein’a göre hisse değerlemeleri “piyasaların genelinde yüksek” ve ABD Merkez Bankası (FED) 2020 yılından bu yana piyasalar için sağladığı eşi benzeri görülmemiş desteği geri çektiği anda tehlike altında kalacak.

Florida State Board of Administration Yatırım Başkanı Ashbel Williams CNBC’ye yaptığı açıklamada negatif reel getirili tahviller karşısında büyük yatırımcıların getiri sağlayan ve hisselerle korelasyonu bulunmayan alternatif yatırım arayışı içine girdiklerini açıkladı. Williams ABD’nin en büyük emeklilik fonlarından birinde 195 milyar dolarlık varlık yönetiyor.

Williams uçak, tren, kereste ile müzik ve televizyon telif hakları gibi varlıklara yatırım yaptığını söyledi. Açıklamasında tahvillerin yatırımları arasında bu dönemde daha az yer tuttuğunu ve 10 yıl önceki %25’lik ağırlıktan %18 ila %19’a gerilediğini ifade etti. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre yatırımcıların dikkat etmesi gereken alanlardan bir tanesi de düzenleme baskıları neticesinde hisselerin düşüşe geçtiği Çin.

Erdoes, Çin’in bazı şirketlerinin oldukça çekici yatırımlar olabileceğini söyledi. “Çin hisseleri indirimde” ifadesini kullanan Erdoes, “müşteriler gelişen ülke piyasalarında, özellikle de Çin’de ağırlıklarını düşük tutuyor” dedi. Açıklamasında Avrupa’da da “tonlarca fırsat” olduğunu belirten Erdoes, Avrupa bankalarının halen değerlerinin altında işlem gördüğünü ifade etti. Erdoes, “dünyada yükselebilecek diğer alanlara bakmanız gerekiyor” dedi.

Hem Williams hem de Klein içinde bulunduğumuz dönemin, dünya çapında aktif yöneticilerle işbirliği yapmak için uygun olduğunu açıkladı. Williams, “varlık seçiminin önemli olmadığını düşünerek yatırım yapıyorsanız, bu piyasalar yükselirken olumlu sonuçlar getirebilir” dedi.

Devamında, “ancak koşullar zorlaştığında ve farklı sektörler ile şirketler farklı şekillerde etkilendiğinde, aktif yönetim anlam kazanıyor” açıklamasında bulundu. ABD’nin ölçüt niteliğindeki endeksi S&P 500 son 12 ayda %31 yükseliş gösterdi. Erdoes, “köpük devam ediyor. Bunun ne kadar süreceğini zaman gösterecek” dedi.

Gelişmekte olan para birimleri dolardan negatif etkileniyor

 

Küresel halka arzlar yavaşladı

 

Borsa İstanbul'da alımların devamı gelecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)