E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları2024'te euro ne olacak? Yeni tahmin---

2024'te euro ne olacak? Yeni tahmin

2024'te euro ne olacak? Yeni tahmin
21 Aralık 2023 - 07:55 borsagundem.com

Euro, zayıf dolar ve bölgeye geri dönüşlerle 2024'te %10 artacak.

RBC Global Asset Management'ın 2024 yatırım görünümüne göre, euro önümüzdeki yıl, dolardaki ayıflık ve yurtdışı yatırımlarının kademeli olarak geri dönmesiyle yaklaşık %10 yükselecek.

RBC'den Dagmara Fijalkowski ve Daniel Mitchell'in raporlarında Avrupa ortak para biriminin 1,21 dolara kadar güçleneceği öngörüsü yer aldı. Bloomberg'in bankalarla yaptığı bir ankete göre, tahminlerin medyanı 2024'ün dördüncü çeyreğinde 1,12 doları işaret ediyordu.

Dolar, ekim ayının sonundan bu yana zayıflıyor ve Federal Reserve'in gelecek yıl için federal fon oranı hedefinde bir önceki beklentisine göre daha keskin bir düşüş öngören üç aylık görünümünün geçen hafta yayınlanmasının ardından düşüş hızlandı. Aynı sıralarda Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, bankanın enflasyonla mücadelede gardını düşürmemesi gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Küresel sabit gelir ve para birimleri başkanı Fijalkowski ve başkan yardımcısı ve kıdemli portföy yöneticisi Mitchell, "ABD dolarındaki geniş çaplı düşüşün kuyruk rüzgarı euro rallisine katkıda bulunacak ve bu nedenle euro, Avrupa ekonomik görünümünü iyimser olmasa bile yılı daha güçlü bitirebilir" dediler.

Sterlin, euro karşısında 3 ayın zirvesine yakın

 

HSBC'den euro tahmini

 

Dolar ve euroda haftanın ilk rakamları

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)