E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2022'de ABD borsaları için kim ne bekliyor?---

2022'de ABD borsaları için kim ne bekliyor?

2022'de ABD borsaları için kim ne bekliyor?
04 Ocak 2022 - 09:06 borsagundem.com

2021 yılını rekorlarla kapatan 2022 yılının ilk işlem gününü de pozitif tamamlayan ABD borsalarına ilişkin 2022 tahminleri de şekilleniyor. Tahminlerde Fed'in şahinleşmesinin ABD borsalarına kayıp getireceği beklentileri öne çıkıyor.

ABD'de 2022 borsa tahminlerinde Fed'in para politikası ve ucuz değerlemeler öne çıktı. Ünlü yatırımcı Dennis Gartman Fed’in şahinleşmesi sonucunda 2022’de borsalardaki kayıpların yüzde 10-yüzde 15’e ulaşabileceğini tahmin etti.

Aynı zamanda Gartman Letter’ın kurucusu ve yayıncısı olan yatırımcı, Fed’in bu yıl üç kez faiz artıracağı yönündeki genel beklentinin aksine biri 50 baz puan büyüklüğünde olmak üzere toplam 100 baz puanlık dört faiz artırımı yapılabileceğini öngördü.

Gartman daha sıkı bir politika beklentisini Fed’e atanan yeni üyelerin daha şahin eğilimli olmasına bağladı. Gartman, “Ayı piyasasının ortaya çıkışı, bu yılın ilerleyen dönemlerinde, Fed para politikasını sıkılaştırmaya başladığında gerçekleşecek” diye konuştu. Son 6 ayda ayı piyasası tahmininde bulunarak yanıldığını kabul eden Gartman, hisselerdeki geri çekilmenin sert bir çakılma şeklinde değil, daha yavaş olacağını öngördü.

Öte yandan BlackRock Inc. ve Franklin Templeton’ın aralarında olduğu bazı kurumlar 2022’de hızlı büyüyen şirketler yerine ucuz kalmış hisselerin cazip olmaya başlayacağını düşünüyor.

BRI Wealth Management’tan Dan Boardman-Weston, “2022 boyunca, para politikasının yüksek enflasyonla başa çıkabilmek adına daha sıkı hale geldiğini göreceğiz ve bu, teknoloji gibi pazarın daha yüksek büyüme gösteren kısımlarına karşı bir rüzgar gibi hareket edebilir” değerlendirmesini yaptı.

Franklin Templeton Investment Institute Baş Piyasa Stratejisti Stephen Doverda hızla iyileşen talep ve tedarik zinciri sorunları yaşanırken enflasyonda görülen hızlanmanın “2021’e göre 2022 için çok farklı bir başlangıç ​​noktası oluşturduğunu ve bunun da kaliteli ucuz kalmış hisselerde fırsatlar yaratabileceğini" öngördü.

BlackRock Stratejisti Andrew Ang bununla birlikte uzun vadede söz konusu hisselerin tutulmasının doğru olmadığını çünkü piyasaların bir noktada normale döneceğini tahmin etti.

ABD borsaları yeni yılın ilk işlem gününü yükselişle kapadı

 

Asya borsaları karışık seyretti

 



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)