E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi2016 sonunda dolar 3.40 lira olur---

2016 sonunda dolar 3.40 lira olur

2016 sonunda dolar 3.40 lira olur
08 Haziran 2015 - 12:48 borsagundem.com

Goldman Sachs, "Türkiye riskinin yeniden fiyatlanması olası''"

Türkiye'de dün yapılan genel seçimlerin sonuçlarını değerlendiren Goldman Sachs, seçimlerin AKP'nin 13 yıllık tek başına iktidarını sona erdirdiğini, ancak karar alamayan bir parlamento ortaya çıkardığını bildirdi. 
     
Bir dizi koalisyon senaryolarının olduğunu belirten Goldman Sachs, ancak Türkiye'nin yeni bir, belirsizlik üretmeye ve erken seçim riski ortaya çıkarmaya yatkın çok yıllı politik geçiş sürecine giriyor göründüğünü vurguladı. Goldman Sachs, bunlar derin köklü makroekonomik belirsizlikler ile biraraya geldiğinde Türkiye riskinin yeniden fiyatlanmasının muhtemel olduğunu ifade etti.
     
Bir noktada taktiksel rahatlatma rallileri için alan gördüklerini belirten Goldman Sachs, ancak Türk Lirası için aşağı yönlü beklentilerini koruduklarını belirtti. Goldman Sachs, ABD Doları/Türk Lirası için 12 aylık tahminini 3,15 ve 2016 sonu tahminini 3,40 olarak tekrarladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)