E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2008 krizinde dipten hisse alan yatırımcı uyardı---

2008 krizinde dipten hisse alan yatırımcı uyardı

2008 krizinde dipten hisse alan yatırımcı uyardı
24 Mart 2020 - 08:56 borsagundem.com

2008 krizinde dipten hisse alarak büyük servet kazanan ünlü milyarder David Tepper, artan korona virüs salgınıyla geçen ay çok fazla değer kaybeden hisselere dikkat çekti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli fon yönetimi firması Appaloosa’nın kurucusu ve 2008 krizinde dipten hisse alarak büyük servet kazanan ünlü milyarder David Tepper, artan korona virüs salgınıyla geçen ay çok fazla değer kaybeden hisselere tekrar yönelmenin yanlış olmayacağını açıkladı. Fakat ünlü milyarder ABD yasa koyucularının ve Trump yönetiminin ekonomiyi stabil hale getirmek ve virüsün etkilerini azaltmak için hızlı davranması gerektiğini belirtti.

David Tepper'ın net serveti Forbes tarafından 12 milyar dolar olarak tahmin ediliyor ve dünyanın en zengin beşinci riskli fon yöneticisi olarak biliniyor. 2007 - 2009 yılları arasındaki finansal krizde doğru yatırımlarıyla dikkat çeken Tepper kriz sürecinde yıpranan finans şirketi hisselerine yaptığı kârlı yatırımalarla ün kazandı. Tepper ayrıca Başkan Donald Trump'ı açık sözlü bir şekilde eleştirmesiyle de tanınıyor. 

Pazartesi günü CNBC’ye konuşan riskli fon yöneticisi David Tepper, Wall Street’teki beklenmedik düşüşü ve virüsü kontrol altına alma önlemleri sonucunda küresel iş aktivitesindeki beklenmedik azalmayı göstererek hisse fiyatlarına yönelik alım yapmanın “yanlış olmadığını” belirtti. Tepper endekslerin yüzde %20’den fazla düştüğünü hatırlatarak büyük oranda kabul gören ayı piyasasının yardım paketi kabul edildikten sonra dibe yaklaşacağı konusunda öngörülerde bulundu.

“Bu küçük miktarlarda da olsa satın alma zamanını gösteriyor olabilir, gerçekten küçük miktarlarda”

Risk fonu milyarderi dipten halen %10 ya da %15 seviyelerde uzak olunabileceği konusunda uyararak bir miktar düşüşün can acıtabileceğini belirtti. Bununla birlikte Tepper kriz ortamında en azından bir miktar kıpırdanma olan hisselere dikkat edilmesi konusunda da yatırımcıları uyardı.

Tepper hisse seçiminde “Bu dönemde olabildiğince seçici olmanız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Tepper kendi hisse tercihlerinin sağlık sektörü hisselerinin yanında krizden oldukça zarar gören teknoloji hisseleri yönünde olduğunu söyledi. Ayrıca şirket borçlarını da satın aldığını da sözlerine ekledi.

Hisse alımına başladığını belirten Tepper, “Uzun dönemde çok ilginç şeyler olacakmış gibi görünüyor” dedi.

ABD Hazine Bakanı Steven Munchin korona virüs yardım planının en büyük faydayı verebilmesi için “bugün” geçmesi gerektiğini söylemişti. Yardım yasası ABD Senatosu’ndan geçmedi fakat görüşmelerle ilgili de olumlu mesajlar gelmeye başladı.

Riskli fon yöneticisi ABD’nin korona virüs yardım planına ilişkin de konuştu. “Bir plan olduğu zaman bana söyleyin” diyen Tepper, “Bir bakıma bir planınız olmalı ve bunu dışarıya çıkıp uygulayarak piyasalara güven vermelisiniz” şeklinde konuştu. Tepper konuşmasının sonunda “Tekrar yatırım yapmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Trump'ın 1 trilyon dolarlık paketine demokrat engeli

 

Düşüşün sebebi açığa satışlar mı?

 

New York borsası düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kral26 Mart 2020 16:11

    Pegasus İHGYO TEKTU NUGYO KRİSTAL ucuz ne bulduysak topladık YTD

  • Agah Beyoğlu25 Mart 2020 13:49

    Dibin dibi vardır buralardan bile yüzde elli daha düşebilir

  • borsa24 Mart 2020 12:17

    Yardım paketi onaylanırsa var ya,borsalar tavşan gibi zıplar.

  • tv24 Mart 2020 12:14

    bak bak iyimserlige bak dunya resesyona dogru giderken  bi hafta iyi olan borsalar ertesi hafta çökmüş  bu bir finansal kriz   en iyi yatırım elinizde olan fiziki altın  yarın  avrupada  veya abdde bankaların çökmeyecegi nemalum

  • COOLWHİTE25 Mart 2020 01:10

    ZATEN OLACAGI O BATIK ABD ÇOK PARA OLMASI VE HALEN PİYASAYA SINIRSIZ SÜRÜLMESİ ARTIK DEVREYE BAŞKA BİRŞEYLER GİRECEGİ ANLAMA GELİYOR.

  • EKREM EMREGİR24 Mart 2020 11:44

    HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK  BORSALARDA.BURALARDAN ALAN KÖŞELİK OLABİLİR.FİYATLAR KELEPİRLEŞTİ.

  • işci24 Mart 2020 17:24

    sende sakın işcileri atma işinde.herşey guzel olacakla başladılar .işcilerin alın teri ile oynadılar gidip tatillerde para harcadılar :D  :D  :D  :D 

  • Cenk24 Mart 2020 11:20

    Japonya %7 cıkmış. Piyasalar sakinleşmeye başladı sanırım. Sert düşüşler sonrası düzeltme hareketleri de gelebilir haliyle özellıkle krizden az etkilenecek sektörlerde vede çok çok ucuzlayan şirketlerde. Artık biraz nefes alması gerekir borsaların. Son 1,5 aydaki %30-35 civarı düşüş fazlasıyla yeterli bence