E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDüşüşün sebebi açığa satışlar mı?---

Düşüşün sebebi açığa satışlar mı?

Düşüşün sebebi açığa satışlar mı?
24 Mart 2020 - 08:34 borsagundem.com

Britanyalı yetkililere göre piyasalardaki çöküşün ve kargaşanın suçlusu açığa satış yapanlar değil

Britanya'nın finansal piyasalarının denetim, gözetiminden sorumlu olan FCA, piyasalarda son dönemde yaşanan ciddi oynaklığın suçlusunun  açığa satış yapanlar olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını bildirdi.

FCA açıklamasında, "Toplam net açığa satış aktivitesi, toplam piyasa aktivitesine oranlandığında çok düşük bir yüzde ve son günlerde daha da  azaldı. Açığa satış oranı dalgalanmaya devam edecek, ancak açığa satışın  son piyasa düşüşlerinin yönlendiricisi olduğuna dair kanıt yok" denildi.
AB üyesi bazı ülkeler açığa satışa geçici yasaklar getirmişti. Ancak gerek Avrupa'da pek çok ülke, gerekse ABD böyle yasaklar uygulamamayı  tercih etmiş durumdalar.
Ülkemizde ise Sermaye Piyasası Kurulu, 28 Şubat'ta alınan kararla açığa satış işlemlerini yasaklamıştı. Kurul yeni karar alarak ikinci bir duyuru yapılana kadar açığa satış yasağının devam edeceğini ilan etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin sunel24 Mart 2020 20:39

    İnerken iki hafta yüzde 20indi çıkarken yavaş yavaş. Devlet kapatmalıydı borsayı yada yüzde 20yapsaydı çıkarken inerken yüzde 10.aylarca zararda bekleyeceğiz

  • Ez24 Mart 2020 09:33

    Açığa satış ne saçma bir uygulama. Borsayı kumarhaneleştirmek