E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor20 yıllık zafer yok mu sayılacak?---

20 yıllık zafer yok mu sayılacak?

20 yıllık zafer yok mu sayılacak?
26 Mart 2020 - 09:55 borsagundem.com

Liglerle ilgili farklı senaryolar konuşuluyor. Bunlardan biri de sezonun ‘Yok' sayılması. Hukukçulara göre bu durumda maçlar iptal olacak. Yani Galatasaray'ın Kadıköy'de aldığı galibiyet de resmiyetini yitirecek

Süresiz olarak ertelenen Süper Lig’in ne zaman başlayacağı belirsizliğini koruyor. TFF sezonu kesinlikle tamamlamak istiyor. Bunun için farklı takvimler hazırlanmış durumda. Nisanda olmasa da Mayıs ayında hızlandırılmış bir programla yarışın sonuçlandırılması planlanıyor. TFF’nin gündeminde şimdilik Play-Off oynatmak ya da şu anki puan durumuyla ligi tescil etmek yok. TFF Yönetim Kurulu şimdilik iki ihtimali gündemine bile almıyor. Ancak salgının ne zaman tehdit olmaktan çıkacağı ve futbol mesaisinin başlayabileceği bir ortamın sağlanacağı belirsizliğini koruyor.

DAVALARA KARŞI ÖNLEM

Akşam'dan Orçun Özateş'in haberine göre, eğer ligin oynanması mümkün olmazsa Türkiye Futbol Federasyonu’nun sezonu hiç oynanmamış gibi kabul edeceği iddiaları en güçlü seçenek olarak konuşuluyor. Hem FIFA hem de UEFA talimatlarında yer alan, “Mücbir sebeplerden dolayı tamamlanamayan müsabakalar” hükmü bu konuda TFF’ye açılması muhtemel davalara karşı en büyük paratoner olacak. Tahkim ve CAS’ta açılması muhtemel davaların bu maddeye dayanılarak savunulabileceği belirtiliyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin, “Tamamlanamazsa bu lig yok sayılmalı” tezi de buna dayanıyor.

ZİRVEDEKİLER İTİRAZ EDİYOR

Elbette böyle bir ihtimale zirvedeki takımlar karşı çıkıyor. Çünkü Çebi’nin önerdiği son 5 yıla göre bir değerlendirme yapılarak Şampiyonlar Ligi’ne takım gönderilirse şu anda ilk ikide bulunan Trabzonspor ve Başakşehir devre dışı kalıyor. Hukukçular da böyle bir olasılık karşısında farklı görüşler ileri sürüyor. Bir bölümü ‘Oynanan maçlar yok sayılır’ derken, diğer bölümü ‘Ligler yok sayılır ancak oynanan maçlar kayıtlara geçer’ düşüncesinde. Maçların yok sayılması halinde sezonun en çok konuşulan galibiyeti de resmi kayıtların dışında kalacak. Zira G.Saray, 20 yıl aradan sonra Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-1 yenmiş ve büyük bir coşku yaşamıştı.

TFF PRİMLERİ NE OLACAK

Sezon yok sayılırsa Türkiye Futbol Federasyonu’nun dağıttığı performans primleri ve yayın gelirleri konusunda da kaos çıkması muhtemel. Ayrıca takımların futbolculara ödediği prim ve maç başı ücretler var. Gol krallığı yarışında da Sörloth’un kaydettiği 19 gol ve krallık yarışı rafa kalkacak.

BÖYLE TESCİL EDİLSİN

Birçok ülkede olduğu gibi İtalya’da da liglerin geleceği tartışılıyor. Sampdoria Başkanı Massimo Ferrero, liglerin devamının mümkün görünmediğini, şu anki puan durumuyla tescil edilmesi gerektiğini söyledi.

DEVAM ETMEK ÇOK ZOR

Guangzhou Evergrand’ın baş antrenörü İtalyan Fabio Cannavaro, Avrupa’da yaşanan süreç ile ilgili konuştu. Cannavaro “Avrupa’da futbola devam etmek zor olacak. İtalya ve İspanya Ligi’nin tamamlanması zor görünüyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tarık27 Mart 2020 08:49

    fener ve trabzon lidgden düşürülsün. bu yıl lig yok sayılsın

  • M.Ali Göktürk26 Mart 2020 21:47

    İnsanlık kırılıyor, var olabilme derdine düşmüş, bağzıları da saç taramada. Kimin umrunda lig, mig, futbol, fasa fiso.

  • Aslan26 Mart 2020 20:34

    Adamlar kadikoyde cakmis saymasaniz ne olur saymasaniz ne olur boylece o muhtesem gece unutulmaz olur

  • Kamil26 Mart 2020 19:43

    Derviş efendi sen neyin kafasını yaşıyorsun? Yalı çocuğuna bakın, ortamı gerip kaostan beslenmekten başka ne yaptı 2 yıldır? Senin gibiler bunu göremez tabi , iyi uyutuyor sizleri.

  • derviş26 Mart 2020 18:25

    F.Terim i dinlesin medya federasyon o nasıl uygun görüyorsa öyle karar verin, o na göre yazılar ve haberler hazırlayın. sanki bu lig g.s ve fatih terimin babasının malı. borsa gündem sende bırak artık şu cincon a şirin görünmeyi bırak artık mümkünse.  ortakmısınız, sponsorumusunuz  nesiniz hep o nu haber yapıyorsun bu lig 18 takımlı dik dur biraz

  • Zzz26 Mart 2020 17:16

    Ligi biraz sıkıştırsınlar Mayıs ortasında başlasa temmuz başında rahatla bitirirler.Ama bizimkiler yatmaya geldiği için oynatmazlar!

  • .....26 Mart 2020 17:05

    Ne geldiyse başımıza gs yüzünden geldi. Eğer 20 yıl sonra bizi yenmeseydiniz dünya bu durumda olmazdı. Lig iptal olsun. Cimbom un hevesi kursağında kalsın. Ya da başakşehir şampiyon ilan edilsin son sıradaki kayseri ligden düşsün. Alttan ilk üç takım süper lige çıksın. Lig diğer sene 20 takımla oynansın. Diğer sene 6 takım ligden düşsün. Amaaaaaan ne yaparsa yapsınlar.

  • Borsaacemisi26 Mart 2020 19:36

    FENERLİ AĞLAMA

  • nedim26 Mart 2020 15:39

    Liglerin böyle tescil edilmesi daha uygun.

  • VS26 Mart 2020 12:26

    Yapmayın etmeyin bı 20 yıl daha bekleyemeyiz

  • .....26 Mart 2020 21:27

    Eğer böyle bi şey olursa 20 değil 40 yıl a çıkar o sayı

  • Gsli26 Mart 2020 11:04

    Fener aglama

  • oktaydoğaner26 Mart 2020 10:49

    oynanmış maçı yok saymak böyle bi çıkarımı kim yapar

  • ıtri26 Mart 2020 10:47

    heyecan yapmayın, haziranda seyircisiz şekilde oynatılır maçlar. şampiyonu belirlemek için illa canlı maç seyircisine gerek yok. sonuçta futbolcular eğlencelik sirk maymunu değil, maçları kazanmak için oynuyorlar şebelik yapmak için değil

  • Ey yumurtaya can veren allahım... 26 Mart 2020 16:43

    Lan gerizekalı futbol seyirci varsa var

  • mert26 Mart 2020 11:08

    bu kadar saçma ve boş yorum görmedim

  • Hasta gsli26 Mart 2020 10:31

    Be olduysa bu galibiyet yuzunden oldu kiyamet kopsa yenemezler dediler , yendik kiyamet kopuyo

  • kırro26 Mart 2020 16:39

    yatın kalkın penaltıları çalmayan hakeme dua edin, yoksa fener size çakardı... hakemin harçlığını yatırdınız mı?

  • Yorum26 Mart 2020 10:08

    Aman böyle bişey yapmayın adamlar 21 yılda bir kazanıyor zaten depresyon yapar

  • zıpzıp26 Mart 2020 10:31

    DONK FALCAO ONYEKURU  :D  :D  :D