E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri1500 kişiyi işten çıkaracağını duyuran Alstom'un hisseleri çakıldı---

1500 kişiyi işten çıkaracağını duyuran Alstom'un hisseleri çakıldı

1500 kişiyi işten çıkaracağını duyuran Alstom'un hisseleri çakıldı
15 Kasım 2023 - 20:51 borsagundem.com

Fransız raylı taşımacılık devi Alstom, 1500 kişiyi işten çıkaracak ve varlıklarını satacak. Bu gelişmenin ardından Alstom hisseleri bugün yüzde 20'den fazla düşüşle 11,50 euroya geriledi

Demir yolu ve raylı taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Fransız Alstom'dan yapılan açıklamada, şirketin bilançosunu güçlendirmek ve yatırımcılarının yüksek borçla ilgili endişelerini azaltmak amacıyla çalışan sayısının düşürüleceği, varlık satışı yapılacağı ve sermaye artırımının da değerlendirildiği belirtildi. Şirket bu kapsamda 1500 kişiyi işten çıkaracak.

3,43 MİLYAR EUROLUK BORÇ

Alstom'un 30 Eylül itibarıyla net borcu 3,43 milyar euroyu bulurken, şirket Mart 2025'e kadar bu rakamı 2 milyar euro azaltmayı planlıyor.

1 MİLYAR EUROLUK VARLIK SATIŞI

Varlık satışından 500 milyon ila bir milyar euro arasında gelir elde etmeyi hedefleyen şirket, ayrıca orta vadeli hedeflerine ulaşmaya yardımcı olması için yaklaşık 1500 personeli işten çıkaracak.

HİSSELER ÇAKILDI

Bu yıl hisse sahiplerine temettü ödemesi yapılmayacak. Haberin ardından Alstom'ın hisseleri bugün yüzde 20'den fazla düşüşle 11,50 euroya geriledi. Şirketin hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 40'dan fazla değer kaybetti.

Alstom'dan Bombardier'e 6.2 milyar euro

 

Alstom ve Bombardier hisseleri düştü

 

Siemens-Alstom'un son teklifi ile dev birleşmenin önü açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)