E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem10 dakikalık muayene süresi 5'e çekildi!---

10 dakikalık muayene süresi 5'e çekildi!

10 dakikalık muayene süresi 5'e çekildi!
26 Kasım 2016 - 07:33 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı, doktorun hastaya ayıracağı süreyi 10 dakikadan 5 dakikaya indirdi

Sağlık Bakanlığı'nın uygulaması hekimleri isyan ettirdi. Bakanlık, bir genelgeyle 10 dakika olan hasta muayene süresini 5 dakikaya düşürdü. Hastaneler de hasta randevularını 5 dakikada 1 hasta olarak ayarlamaya başladı. Dünya Tabipler Birliği'nce belirlenen standartlar uyarınca hekimin hastasına ayırması gereken sürenin en az 20 dakika olduğunu hatırlatan hekimler, “5 dakikada hasta muayenesi olur mu?” dedi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ceyhun Balcı ile İzmir Sağlık ve Hasta Hakları Derneği Başkanı Aydın Çubukgil, yaptıkları açıklamayla uygulamayı eleştirdi. Açıklamada, “Doktorların, 5 dakika içinde hastasını muayene etmesi, uygun tedaviyi planlaması bekleniyor. Bu bir dayatmadır. Dayatmanın olduğu yerde sağlık hizmeti beklenemez” denildi. Hekimler, yetkililerin acilen geri adım atmasını istedi.

DÜNYA STANDARDI 20 DAKİKA…

Dünya Tabipler Birliği, bir hekimin hastasına ayırması gereken süreyi 20 dakika olarak belirledi. Sağlık Bakanlığı ise bu süreyi 5 dakika- ya düşürdü.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, hastanelerde, muayene randevularının 5 dakikada bir verilmesine ilişkin talimat ve genelge yayımladığı iddialarını yalanladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Sağlık Bakanlığı, hastane yönetimlerine gönderdiği genelge ile Merkezi Hasta Randevu Sistemine (MHRS) göre, 10 dakika olan randevu aralığının 5 dakikaya indirilmesini istedi." şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı hastanelerde muayene randevularının 5 dakikada bir verilmesi konusunda hiçbir talimatımız ve genelgemiz yoktur. Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın direktifleri, kaliteli bir muayene için en az 10 dakika, ihtiyaç duyulan branşlarda ise yeterli zamanın ayrılmasıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca MHRS etkinliğini artırma ve randevuları düzenleme çalışmasının sürdürüldüğü, iddia edilen duruma ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ DİNİNDENİM27 Kasım 2016 00:42

    YETMEZ AMA 21 SANİYEYE İNMELİ.OLSUN SÜRÜ DAİMA MEEEEEEE LERRRR

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ DİNİNDENİM27 Kasım 2016 00:07

    YETMEZ AMA 21 SANİYEYE İNMELİ.OLSUN SÜRÜ DAİMA MEEEEEEE LERRRR.

  • Beşiktaşlı26 Kasım 2016 21:26

    hanginiz muayeneyene 5 dakika kaldiniz simdiye kadar. dr. paylasimlarinda doner farkinin ortalama ne kadar artacagi konusuluyor. siz hala dr. dert yaniyor diyip yaygara koparma derdindesiniz.

  • vatandaş26 Kasım 2016 20:17

    gecirmişler olsun hepimize:)

  • Hasta26 Kasım 2016 16:20

    Hastaya soru sormak yasak. Sağlığa yatırım yapmaz, herkese 5 çocuk dersen olacağı bu.

  • ergn26 Kasım 2016 11:35

    İnsana saygı yok.Koyun gibilere koyun muamelesi işte...İki dakikaya inmeli...!!!

  • ky26 Kasım 2016 09:37

    koyun gibi muayene olursunuz işte...oylar akpyeee...hey yavrum heyy

  • Akp calisiyor26 Kasım 2016 09:33

    İnsana verdiğimiz değer bu Kadar.5 dk.da işi bitir diyor.Yani ölen olsun kalan sağlar bizimdir.

  • Engin yiğit26 Kasım 2016 09:02

    Zaten 2 dakika kaliyoruz doktorun yaninda doktorlarin isyan ettigi falan yok olamazda zaten.hatta doktorun odasinda ayni anda 4 hasta vardi en son muayene olduğumda düşün artik gerisini.doktorun odasindan hasta cıkınca sıra numarası beni gösteriyordu ama benimle birlikte 3 hasta daha daldı içeriye ve doktor orda muayene etti beni.

  • Cüneyt Özdemir 26 Kasım 2016 07:40

    Şu bakanlıkların yaptığı hayırlı ve düzgün bir iş gösterin dişimi kırayım. Lanet olsun bunlara...