E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem1 Mayıs kutlamalarına Taksim'de izin verilecek mi---

1 Mayıs kutlamalarına Taksim'de izin verilecek mi

1 Mayıs kutlamalarına Taksim'de izin verilecek mi
11 Nisan 2014 - 22:37 borsagundem.com

​'İstanbul Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi?' sorusu cevap bekliyor

DİSK, KESK ve Türk Tabipler Odası 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak için çağrı yaptı. Hükümetten konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Eğer amaç, 1977'de hayatlarını Taksim Meydanı'nda kaybedenleri anmak ise amaç, eğer amaç 1 Mayıs'ta mesaj vermek ve 1 Mayıs'ı emek adına kutlamak ise bunlarla ilgili bir sorun yok. Ama Türkiye'de miting ve gösteri alanları belli. Gösteri ve mitingi de dilediğiniz alanlarda yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Pazartesi günü sendika temsilcileriyle görüşecek.

Taksim'de 1977'deki 1 Mayıs gösterisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılması sonrasında çıkan olaylarda 36 kişi hayatını kaybetmişti. O tarihten sonra 2010 yılına kadar Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmedi.

Geçtiğimiz yıl ise Taksim meydanındaki inşaat çalışmaları nedeniyle Taksim Meydanı’nda kutlamaya izin verilmemiş, Taksim'e çıkmak isteyen eylemcilere polis müdahale etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çakır12 Nisan 2014 00:12

    Bende işçiyim fakat 1 mayısı tanımıyorum bilmiyorum patronlar fazla mesai ücretlerini bankaya yatırmıyor neden bu zulüm son bulmuyor kaç milyon işçi bu şekilde ücret alıyor bilen varmı