E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa1 ayın ilk haftalık düşüşü!---

1 ayın ilk haftalık düşüşü!

1 ayın ilk haftalık düşüşü!
28 Eylül 2013 - 12:49 borsagundem.com

ABD hisseleri geçtiğimiz hafta genelinde düşüş yaşayarak Ağustos'tan bu yana ilk haftalık kaybı yaşadı

ABD hisseleri hafta genelinde gerileyerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin Ağustos ayından bu yana ilk haftalık düşüşü yaşamasına neden olurken, Washington'daki bütçe görüşmelerinin hükümetin kapanmasıyla sonuçlanacağı endişeleri fiyatlamalarda ağır bastı.
Morgan Stanley ve Goldman Sachs Group Inc. hafta genelinde en az yüzde 3.9 düşüş yaşayarak finansal hisseler arasındaki kayıplara öncülük etti. J.C. Penney Co. yıl sonu likidite beklentilerini düşürmesinin ardından yüzde 30 kayıp yaşadı. Nike Inc. ise Kuzey Amerika satışlarının sıçrama yaşamasıyla beraber yüzde 6.2 ilerleme kaydetti.
S&P 500 Endeksi hafta genelinde yüzde 1.1 düşerek 1,691.75 puana indi ve 30 Ağustos'tan bu yana ilk haftalık kaybı gerçekleştirdi. Gösterge endeks çeyrek dönem genelinde yüzde 5.3'lük tırmanışa doğru ilerlerken, üst üste 3. çeyrek dönemlik kazancı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Dow Jones endeksi ise hafta genelinde 192.85 puan, yani yüzde 1.3 kayıp yaşadı ve 15,258.24 puan oldu.
Cincinnati'de bulunan US Bank Wealth Management şef hisse stratejisti Jim Russell, "Bütün gözler şu an Washington'a çevrilmiş durumda. Bu gittikçe tüketici güvenini ve iş güvenini negatif etkileyerek ekonomiyi bir noktaya kadar yavaşlatacaktır" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)