Ana SayfaYatırımcı KöşesiYonga Mobilya ve Penta Teknoloji sorusu---

Yonga Mobilya ve Penta Teknoloji sorusu

2 / 2
Yonga Mobilya ve Penta Teknoloji sorusu
15 Eylül 2021 - 08:30 www.borsagundem.com

KÂRDAKİ ARTIŞ HIZI FİYATIN GERİSİNDE

SORU - Penta nereye kadar çıkar veya üst tavan fiyatı ne olabilir?

Alaaddin Geygel

CEVAP - Geçtiğimiz mayıs ayında halka arz edilen Penta Teknoloji, elektronik ürün ticareti sektöründe faaliyet yürütüyor. 17 Mayıs 2021 günü aynı zamanda halka arz fiyatı da olan 32 TL’den borsada açılışını yapan hisse, ağustos ayına kadar yatay hareket etti. Zaman zaman gün içi sert dalgalanmaları olmasına rağmen piyasadaki genel seyrin de etkisi ile çıkış enerjisini bulamadı. Hissenin fiyatı temmuz ayında kıpırdama yaşarken ağustos ayında ivmede artış yaşandı. Halihazırda çıkışını sürdüren Penta, son işlem günü olan 14 Eylül 2021 günü kapanışını 125,50 TL’den gerçekleştirdi. Şirket, halka arzdan 384 milyon TL fon elde ederken bunun yaklaşık 382,1 milyon TL’sini Yıldız Holding’e olan borçlarının ödemesinde kullandı. Halka arz masrafı düşüldükten sonra firmanın elinde kalan tutar 1,9 milyon TL. En son açıkladığı 2021 altı aylık bilançosunda kısa vadeli borçları 1,2 milyar TL görünüyor. Halka arzdan gelen nakdin altı aylık bilanço döneminden sonra borçlara kullanıldığı nazara alındığında dokuz aylık bilanço döneminde kısa vadeli yükümlülüklerinin yaklaşık üçte bir oranında azalması mümkün olacaktır. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gelirini artıran şirketin zarardan kâra geçmesi önemli. Aynı performansın sürmesi halinde yıl sonunda da kârlı bir bilanço açıklaması beklenmeli. Şirketin geçmiş yıl mali tabloları incelendiğindeyse dalgalı bir kârlılığa sahip olduğu görülüyor. Bir yıl azalan ertesi yıl artan kârlılık döngüsü ile hareket ediyor. Geçtiğimiz yıl azalan kârlılık karşısında bu yıl kârın artması rutinle de uyumluluk gösteriyor. Firmanın düzenli şekilde kârını artırmayı başarması ise yatırımcı nazarında asıl istenen durum. Mevcut fiyat artışı karşısında göstergeler ise fiyatın hızlı değerlendiğini gösteriyor. Bu hıza kârdaki artışın yetişememesi halinde mevcut alımların yerini satışlara bırakması gündeme gelebilecektir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaportacı salim usta sanayiden15 Eylül 2021 16:57

    borsa ilk hedef 100 bin sonraki 85 bin .dolar 11 sonra 15  olabilirmi ( yatırım tavsiyesi hiç değildir )yabancı kaçıyor merkez bank müdürü olan şahıs kazteden gelme ilk gün ülke yüzde 35 çökmüştü hala o çöküş devam .şimdi bi şe icad etmiş merkez bank müdürü çekirdek var diyo .dünyada nerden çıkardın diyo böle bi şe dünyada yok bizimki çekirdek diyo çekirdek deyip faiz indircek ondan sonrada olan olcak siz hala borsadan umut bekleyenşlerdenmişsiniz. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Eylül 2021 10:07

    valla kardeş bende senin gibi tuzağa düştüm inanmıyorsan aç bak oyak çimento karı bir sene önceye göre % 21 000 sonra işfinans % 300 sonra ülker gıda % 200 bizde karları güzel diye eldım ben aldıkca elime verdiler ben aldıkca elime verdiler elimizdeki tüm hisselere yakının tamamını yıldırıp toplamadan asla yükseltmezler.