Ana SayfaPiyasaYeni hafta için dolar uyarısı---

Yeni hafta için dolar uyarısı

2 / 3
Yeni hafta için dolar uyarısı
07 Ekim 2018 - 09:00 www.borsagundem.com

95.500 VE 96.400 BİST’TE HEDEF DEĞERLERİMİZ

BELGİN MAVİŞ – A1 CAPITAL / DİREKTÖR  


Enflasyonla Mücadele Planı… Rahip Davası… Cari Açık… Sanayi Üretimi ve dahası yeni haftanın önemli gündem maddeleri… 


Yabancıların 7 ay sonra Bist’te alım yaptığı Eylül ayında satıcılı seyreden Borsa İstanbul’da yüksek gelen Eylül Enflasyonu ve ABD Tahvil faizlerinde yaşanan yükselişin küresel risk iştahını azaltması ardından bankacılık sektörü hisselerinde yaşanan sert değer kayıplarıyla birlikte 100.600 seviyesinden 93.200 seviyesine geri çekilme ve son işlem günü %0.41 değer artışıyla birlikte 94.883 seviyesinden kapanışın gerçekleştiği bir haftayı geride bıraktık. Bist 100 endeksinde haftalık değer kaybı %5 seviyesinde gerçekleşirken bankacılık sektörü endeksi en çok değer kaybeden endeks oldu. Akbank ile moral bulan endekste son işlem gününde Aselsan, Garanti Bankası ve Türk Hava Yolları hisselerinde gelen tepki alımları etkiliydi. Dolar/TL’de 6.15 seviyesine doğru yükselişler yaşanırken ABD ve Avrupa borsalarında doların değer kazanımın yarattığı baskı ile birlikte satışlar vardı. Bu durum Euro/dolar paritesinin de 1.15 seviyesine gerilemesine neden oldu. ABD TDİ verisinin beklentinin altında kalması ancak ortalama saatlik kazançlardaki artış ardından ABD tahvil faizlerinde yükseliş hız keserken dolar ve dolar endeksinde geri çekilmeler endeksler üzerindeki baskıyı kısmen azalttı. Yeni haftanın gündeminde içeride Sanayi Üretimi ve Ödemeler Dengesi ve Cari Açık öne çıkarken küresel piyasalarda ABD ve AB Enflasyon ile AB Sanayi Üretimi piyasalara yön verecek önemli veriler. İç gündemde 12 Ekim Cuma Rahip Davası bir diğer takip edilecek gelişme olurken hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mc Kinsey konusunda yaptığı açıklamaların yansımalarını takip edeceğiz. Bunların yanı sıra Türk Telekom ile ilgili haber akışı da piyasaların radarında olacaktır. 


BİST 100  

Endekste Avrupa tarafında İtalya, ABD tarafından tahvil faizlerinin %3.50 seviyesine doğru yükseliş eğiliminin yarattığı baskı sonrası yaşanan satış baskısı ile 100.000/93.000 bandında yaşanan gerileme 94.000 seviyesindeki kapanış ardından dengelenirken endekste 95.500 ve 96.400 hedef değerlerimiz olmaya devam ediyor. Beklentinin üzerinde gerçekleşen Eylül Ayı Enflasyon verisi ardında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın bu hafta açıklaması beklenen ‘Enflasyonla Mücadele Eylem Planı’nı da notlarımıza ekleyelim. 


DOLAR/TL 

Hafta sonunu 6.13 seviyesinde satıcılı geçiren dolarda 6.20/6.25 seviyesi teknik olarak direnç noktası olmaya devam ederken siyasi gelişmeler, haber akışı ve jeopolitik risklere karşı duyarlılığı devam ediyor. Geri çekilmelerde 6.01 ve bu seviyenin kırılması durumunda 5.95 kısa vadeli hedef değerlerimiz. ABD tahvil faizlerinde yükselişler yaşanmasıydı Dolar/TL’de 5.90 seviyesine geri çekilme olasılığı gerçekleşebilirdi. 

MANŞETTE NELER VAR?

* Borsa İstanbul’da da hisseleri eylül ayında % 4,8 yükselen Trabzonspor yatırımcısına tek kazandıran spor şirketi oldu. Fenerbahçe, geçen ay % 6,3 ile yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi oldu. Galatasaray %3,6 ile yatırımcısına kaybettirirken Beşiktaş ise % 3,5 ile yatırımcısına en az kaybettiren spor şirketi oldu. 

* Yürürlüğe giren düzenleme ile Dövizle yapılan eski sözleşmelerin TL'ye çevrilmesinde 2 Ocak 2018 tarihli Merkez Bankası döviz kurları dikkate alınacak.

* Geçtiğimiz cuma Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Bankacılarla düzenlenen toplantıda dövizdeki son durum, faizler, enflasyonla mücadele ve bankacılık sistemindeki gelişmeler ele alındı.

* Hükümet Sözcüsü Çelik, Mc Kinsey konusunda ‘’Herhangi bir sözleşme yok, ödeme yapılmıyordu" dedi.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OYUNUN ZOTUNU YAZİM07 Ekim 2018 21:11

    Şimdi dolar dünya ticaret parası demi.. ABD sıkıştıkca değersiz doları basıyor ancak dunya parası diye marka tabiri değersiz doları ülke piyasalarında ofshor hesabı gibi şişiriyor yada bistteki değersiz hisseye alıcıların yuklenerek suni şişirmesi gibi. ardına abd doları koruma ve daha değerleme için faiz kararı alıyor ve piyasadan dolar cekecek numarası ile değersiz doları daha da değerliyor ve yemler yiyor böyle olunca doların sebepsiz alım gücü artıyor ve millet ulkelerde değersiz artan doları ülke parasıyla bozdurunca ulke ekonomisi spekulatif değersiz paraya milyonalrca TL değer üstü para ödemek zorunda kalıyor yani abd suni değersiz dolardan rantlanırken ülkeler ise gerçek sermayesinden bu oyunla kaybediyor ve açıkca soyuluyor... Ama yakında tüm dunya doların beş para etmediğinide görür, dünya ticaretinden saptığında..

  • yahşi07 Ekim 2018 19:40

    imf den para almayacaklarsa dolar kesin 1 liralara iner.

  • mali 07 Ekim 2018 16:58

    Dolarda 5.60 önemli destek!

  • torku07 Ekim 2018 13:34

    DOLAR 6,5 olur