Ana SayfaPiyasaYeni Genel Müdürden bomba açıklamalar---

Yeni Genel Müdürden bomba açıklamalar

5 / 10
Yeni Genel Müdürden bomba açıklamalar
28 Ocak 2015 - 11:17 www.borsagundem.com

“ENDEKS ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR YERE GELDİ”

*Endeksteki gidişi yorumlar mısınız? Sizin 2015 için öngörünüz nedir?

Tuncay Karahan: 20 küsur yıldır sermaye piyasalarındayım. Yıllarca portföy yönetimi, fon yönetimi yaptım ama özellikle 2014 yılının sonunda başlayan ve halen devam eden trend, hakikaten insanların inanmadığı ya da çok beklediği bir hareket olmadı. İşlem hacmi görünüyor ama, hala piyasanın dışında kalan ve piyasaya inanmayan birçok insan var. Ama bir şekilde de para girişi devam ediyor ve endekste yukarı yönde hareketli. Tabi bu trende de bir şekilde ayak uydurup nemalanmak isteyenler de var.  Ama bu seviyelerde dikkat edilmesi gereken seviyeler. Önümüzde bir genel seçim var ve öncesi dalgalanmalar, seçim sonrası yaşanacak dalgalanmalar önemli olacak. Bu sene geçen seneden daha farklı bir sene yaşayacağımızı söyleyebilirim. Çünkü endeks çok dikkat edilmesi gereken bir yere geldi.

-Sınırlarımızdaki ateş topu karşısında yatırımcı borsada nasıl bir pozisyon almalı? Borsa dışında bir yatırımı önerir misiniz?

Tuncay Karahan: 3-4 aydır yaşadığımız olaylara rağmen borsa hiçbir şekilde olumsuzları kale almadan yoluna devam ediyor. Ufak satış düzeltmeleri dışında genel trend yukarı doğru devam ediyor. Bu bahsettiğimiz çevre ülkelerdeki sıkıntılar ve sorunlar daha da devam edecek gibi görünüyor. Ama ben endekste bu seviyelere dikkate edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Borsa dışında, hazine bonosu, devlet tahvili klasik olarak öneriliyor ama bence bir sepet yapmak gerçekten şu aralar kesinlikle gerekli. Eğer borsada geri dönüş anında bunu hedge edecek bir pozisyonunuz yoksa bu ciddi bir sıkıntı. Onun dışında özel sektör tahvilleri ve bonolar var, onlar denenebilir. Bir miktar yine kamu borçlanma senetleri dediğimiz tahvil-bono gibi senetler olabilir. Değişken getiriden, sabit getiriye biraz daha geçip olayı görmek lazım gibi düşünüyorum. Çünkü borsa ve diğer enstrümanlar için konuşmak çok kolay değil. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx28 Ocak 2015 22:28

    Gerçekten işini bilen dürüst bir profesyonelle yapılmış harika bir söyleşi olmuş,küçük yatırımcı dostu Borsa Gündem'imiz teşekkür ederiz emeği geçenlere

  • yatırımcı28 Ocak 2015 18:27

    foreks zaten başlı başına bir stresken buda tam tuzu biberi olmuş....