Ana SayfaPiyasaYeni Genel Müdürden bomba açıklamalar---

Yeni Genel Müdürden bomba açıklamalar

4 / 10
Yeni Genel Müdürden bomba açıklamalar
28 Ocak 2015 - 11:17 www.borsagundem.com

“FED’İN KARARIYLA BİRLİKTE EURONUN DA KADERİ BELLİ OLACAKTIR”

-Küresel piyasalarda durum nedir? İleriye dönük beklentiniz ne?

Tuncay Karahan: İsviçre Merkez Bankası gerçekten son yılların en büyük sürprizini yaptı ve iki büyük Forex şirketi battı. Küresel piyasalar bu dalgalanmadan sonra hala artçılardan etkileniyor. Bunun hem euro üzerinde hem altın üzerinde ciddi etkiler oldu ve olacaktır da. Durum böyle görünüyor. Özellikle FED’in ikinci çeyrekten sonra faiz artırımı trendine girmesi söz konusu. FED’in kararıyla birlikte euronun da kaderi belli olacaktır. Ben dolardan çok euronun ne olacağını merak ediyorum. Ama şu bir gerçek ki 2015 yılı çok büyük sürprizlerin yaşanabileceği bir yıl olabilir.

Eurozone ve artık öyle bir bölge oldu ki, eskiden 6-7 senelik trendler halinde Eurozone ve Amerika tarafı için bazı destinasyonlar yapabiliyorduk. Ama 2008 krizinden sonra doların lehinde olan hareketler halen bir miktar daha devam ediyor. Eurozone tabi bundan çok olumsuz etkilendi. Hatta lokomotif ülkeler bile çok etkilendi. Almanya, Fransa, İtalya gibi. Benim Eurozone de gördüğüm şey şu, merkez bankaları da bireysel anlamda çırpınma gösteriyor. Mesela İsviçre Merkez Bankası’nın vermiş olduğu karar veya Danimarka Merkez Bankası’nın vermiş olduğu kararlar Eurozone’deki kıpırdanmayı ve rahatsızlığı gösteriyor. Buradaki kıpırdanmalar tabi ki euronun fiyatlanmasını çok çok etkiliyor. Bundan Almanya rahatsız, Fransa rahatsız. Ama bundan nemalanan ülkeler tabi ki çok rahatsızlık yaşamıyorlar ve hayatlarından memnunlar. İşin doğasına baktığımızda ise euronun bu sene işi zor. En azında ilk iki çeyrek için zor. Ondan sonrası için FED’le birlikte yeni stratejiler ve beklentiler olacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dx28 Ocak 2015 22:28

    Gerçekten işini bilen dürüst bir profesyonelle yapılmış harika bir söyleşi olmuş,küçük yatırımcı dostu Borsa Gündem'imiz teşekkür ederiz emeği geçenlere

  • yatırımcı28 Ocak 2015 18:27

    foreks zaten başlı başına bir stresken buda tam tuzu biberi olmuş....