Ana SayfaPiyasaYatırımcı kâr eden şirketlere yatırım yapmalı---

Yatırımcı kâr eden şirketlere yatırım yapmalı

9 / 10
Yatırımcı kâr eden şirketlere yatırım yapmalı
04 Kasım 2013 - 11:30 www.borsagundem.com

YATIRIMCININ CAN KEMERİ STOP LOSS

Stop loss çok önemli bir yatırımcı için. Yatırımcıyı düşüşlerde en fazla koruyan şey stop loss’tur. Mutlaka borsada bir yatırım yaptığınızda bir stratejiniz olmalı. Belli bir vade ve belli bir kâr hedefi koyulmalı ve bu doğrultuda hareket edilmeli. Bu strateji doğrultusunda da mutlaka stop loss kullanılmalı. Örneğin, ‘% 5 kâr benim için yeterli ve % 2 veya 3 zarardan fazlasına da katlanamam’ diyorsanız, bu strateji ışığında stop loss borsada can kurtaran bir öneme sahip. Bu yüzden yatırımcılar zararlarını azaltmak için bir strateji belirlemeli ve stop loss kullanmalılar.

STRATEJİDE NELERE DİKKAT EDİLİR, HEDEF NASIL BELİRLENİR
Mutlaka bir strateji belirlemeliyiz derken öncelikle nasıl bir hisse senedine yatırım yapacağımızı temel analizle belirlemeliyiz. Hisse senedi yatırımı için uygun bir zaman mı ona bakmak lazım. Mesela ben şu anda biraz beklenilmesini öneririm hisse senedi yatırımı için. Piyasanın en basit kuralı, ucuzken almaya çalışmak gerekir. Sonrasında uygun bir noktaya geldiği zaman endeks ben hangi sektörü seviyorum hangi sektörde gelecek görüyorum o sektörde hangi şirketi beğeniyorum sorularını kendi içimizde yanıtlamamız gerek. Bu şirket için hangi seviyelerde alınmalı hangi seviyelerde satılmalı bunu da teknik analizle yine görebiliriz. Genellikle hisseler bir bant içerisinde hareket etmektedirler. Bandın kırılma noktalarına göre de alım satım işlemlerini gerçekleştirmek gerekir. Ya da hakikaten çok uzun vadeli bir yatırım yapılmalı. Stop loss’lar olağan üstü durumlarda tabii ki beklenmeyebilir. Çok ani düşüşlerde özellikle belirlenen stratejiye uyulmayabilir. Ancak dünyada en başarılı traderlar genellikle belirledikleri stratejiye en disiplinli şekilde uyan traderlardır. Stop loss’un amacı zararı minimize etmektir. Bununla birlikte karlılıkta da uçuk kârlar elde edilmesinden çok daha istikrarlı karlılıkları sağladığını söyleyebiliriz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç04 Kasım 2013 18:51

    BORSADA TÜYO OLMAZ OKULU FALANDA BOŞ VURGUNCUYA HİZMET EDEN DÜZENEGE BORSA DENİR

  • TARIK 04 Kasım 2013 15:13

    YIKARDA GRAFİKLE ANLATTIĞINIZ ÇOK BAŞARILI BİR TRADE ÖYKÜSÜNÜ OKUNAKLI OLARAK,YA DA YANINA YAZILARINI YAZARAK TEKRAR BASAR MISINIZ!GERÇEKTEN HEPİMİZİN YAŞADIĞI DURUMLAR ANLATILMIŞ.HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER...

  • kyat04 Kasım 2013 14:23

    Ağzınıza sağlık hocam. Programa katılmış kadar olduk. Bunu yayınlayan borsa gündeme de çok teşekkürler..