Ana SayfaPiyasaVerusa Türk ve Bim sorusu---

Verusa Türk ve Bim sorusu

2 / 2
Verusa Türk ve Bim sorusu
12 Mayıs 2017 - 08:24 www.borsagundem.com

BAZI ORTAKLAR SATARKEN BAZILARI DA ALIYOR

SORU- Bimas’a yönelik geçtiğimiz haftaki yatırım düzeyi nedir? Hisselerde artış veya düşüş yaşanacak mı? 

Yağmur Polat 

CEVAP- Borsada kazanmanın kuşkusuz tek bir yolu yoktur. Yatırımcılar kısa süreli ya da uzun vadeli hedeflerle hareket ederek kazanç elde edebilirler. Bu noktada önemli olan yatırımcının kendi tarzlarını keşfetmiş olabilmesi ve söz konusu bakış açılarını istikrarlı şekilde hayata aktarabilmesidir. Biz bu noktada kısa süreli bakış açısı ile hareket edilmesinden ziyade uzun vadeli hedeflerin göz önünde bulunmasını önermekteyiz. Nedeni ise uzun vadeli hedeflerde şirketin mali yapısı öne çıkacak ve gerçekleştirilecek işlemde birinci derecede rol oynayacaktır. Uzun vadede eğer firma gelir ve kârlılığını artırmayı başarabiliyorsa buna bağlı olarak hissenin fiyatında da çıkış potansiyeli ağırlık kazanabilecektir. Oysaki kısa zaman aralıklarında aynı potansiyelin var olduğunu söylemek zordur. Günlük ya da kısa süreli hareketler daha ziyade piyasadaki gelişmeler veya haberlerden kaynaklı olacaktır. Bu da öngörülmeyen hareketlerle karşı karşıya kalma olasılığını artırır. Bu nedenledir ki hisselerle ilgili işlemlerde bulunurken uzun vadeli beklentileri takip etmek daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. BİM’i değerlendirirken de bu bakış açısını göz ardı etmemeli. 

Hissede özellikle bu yılın ilk ayından itibaren kademeli bir çıkış gerçekleştirdi. Rutin bir hacimle işlem gören hissede özellikle 9 Mayıs 2017 günü artan hacmiyle birlikte fiyatını da yükselti. Şirketle ilgili açıklamalar takip edildiğinde 5 Mayıs 2017 günü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Afif Topbaş’ın 57.40 TL’den 160 bin adet alım işlemi gerçekleştirdiği görülüyor. Açıklamada alımın borsa dışından gerçekleştirildiği belirtildi. 10 -11 Mayıs günlerinde ise hissede çıkış yaşanırken daha önce satış yapacağını duyuran ortaklardan satış geldi. Bununla birlikte hisse 11 Mayıs günü kapanışını 63,15 TL’den gerçekleştirdi. Yabancı işlemleri takip edildiğindeyse yılın ilk dört ayında 42,9 milyon dolar net alımlarının olduğu gözlenmekte. 28 Nisan 2017 günü itibariyle halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 62,93 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran yılbaşına göre yaklaşık bir puanlık artışı işaret ediyor. 

H isseyle ilgili değerlendirmede bulunurken ekonomik göstergelerin yanı sıra güncel gelişmelerin de etkili olacağı bilinci ile hareket edilmesinde yarar var. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)