Ana SayfaPiyasaVakıfbank ve Tek-Art sorusu---

Vakıfbank ve Tek-Art sorusu

2 / 2
Vakıfbank ve Tek-Art sorusu
13 Nisan 2017 - 08:16 www.borsagundem.com

ALAÇATI’DAKİ OTELİN İNŞAATI SÜRÜYOR

SORU- Tektu’nun projeleri var mı? Varsa ne durumda? Şirketin ticari faaliyetleriyle ilgili güncel bilgi verebilir misiniz? 

Mustafa Gül 

CEVAP- Tek-Art Turizm’in faaliyette bulunan Zigana Tatil Köyü sezonluk çalışıyor. Geçtiğimiz yıl 24 Haziran-30 Eylül 2016 tarihleri arası hizmet veren tesisin elde ettiği gelir 2,9 milyon TL seviyesinde kaldı. Bu tutar oldukça düşük ve kâr sağlamak için yetersiz kaldı. Öte yandan İzmir Alaçatı’da bulunan 5 yıldızlı otel inşaatı da devam ediyor. Faaliyet raporunda, tesisin ince işlerinin bitme aşamasına geldiği dile getirilirken bu yaz sezonunda faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Açıklamalardan tesisin doğrudan işletilmesi yerine kiraya verilmesinin düşünüldüğü anlaşılmakta. 

Uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan hisselerden olan Tek-Art Turizm, 2007 yılında düzeltilmiş verilerle en yüksek 5,55 TL’yi test etti. Sonrasındaysa bir daha bu seviyelere gelemedi. Uzun süredir de taban seviyelerde işlem görüyor. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında piyasadaki dalgalanmaya uyarak yukarı yönlü bir çıkış sergilese de hisse, 84 kuruşun üzerine çıkamadı. Gelen satış baskısıyla birlikte tekrar yönün aşağı çevirdi. Halihazırda nominal değerinin altında bulunan hissede düşüş eğilimi sürüyor. 12 Nisan 2017 günü ise kapanışını 75 kuruştan gerçekleştirdi. 

Hissenin bu denli düşük kalmasında mali yapının arzu edilen seviyede bulunmamasının etkisi var. Şirket son açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosunda zarar ederken birikmiş geçmiş yıl zararı 80 milyon TL’ye ulaştı. Hissenin mevcut performansıyla bu zararı kapatması mümkün görünmüyor. Kârlı ve bu kârını yükselten hisselerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)