Ana SayfaYatırımcı KöşesiÜnlü Yatırım ve İzmir Fırça sorusu---

Ünlü Yatırım ve İzmir Fırça sorusu

1 / 2
Ünlü Yatırım ve İzmir Fırça sorusu
05 Ağustos 2021 - 08:21 www.borsagundem.com

ALICILAR TEMKİNLİ

SORU- Ünlü hisseleri düşüşle başladı. Hiç çıkmadı. Çıkar mı? Bekleyelim mi?

Fatma Taman

CEVAP- Ünlü Yatırım Holding Geçtiğimiz haziran ayında 6,90 TL ile halka açıldı. Şirket yetkilileri başarılı bir halka arzın gerçekleştiğini kamuyla paylaştı. Sermayesinin yüzde 26’sı borsaya açılırken bu kısmın yüzde 46,45’i yurt içi kurumsal, yüzde 10,41’i de yurt dışı kurumsal yatırımcıya satıldığı belirtildi. Ancak ilk işlem gününde açılışını 7,04 TL’den gerçekleştiren hissede kurumsal yatırımcının ilgisinden umutlanan yatırımcı beklediğini göremedi. Hisse ilk günden başlayarak yönünü aşağı çevirdi. Geçen süre zarfında da düşen eğilimi daha ağır bastı. Son gün yaşanan tavanla birlikte hisse 4 Ağustos 2021 günü kapanışını 5,43 TL’den gerçekleştirdi. Bu sert atağa rağmen hisse halen halka arz rakamının altında bulunuyor. Piyasalarda geçtiğimiz mart ayından bu yana alıcıların daha pasif bir pozisyon takındığı görülüyor. Bu durum Ünlü Yatırım Holding hissesini de olumsuz etkiliyor. Büyük ortağın alım desteği de hisse istenen çıkışı bu güne kadar veremedi. Son işlem günündeki atağın sürüp sürmeyeceği ise asıl merak konusu. Bu atak alıcılarda arzu edilen enerjiyi yaratabilirse çıkışın da sürmesi gündeme gelebilecek. Yeterli talebin gelmemesi halindeyse yön tekrar aşağıya çevrilecek. Tüm bunlardan ayrı olarak masraflar düşüldükten sonra halka arzdan elde edilen 246 milyon TL’nin ağırlıklı olarak faaliyetleri büyütme amaçlı kullanılacağı dile getirildi. Bu çerçevede fonun yüzde 10’u ile alt yapı yatırımlarına, yüzde 25’i müşterilere kredi verilmesi için, yüzde 20’si tahsili gecikmiş portföy alımlarında, yüzde 45’i ise şirketin hazine bölümünde kısmen likit ürünlerde değerlendirileceği belirtildi. Yılın ilk çeyreğinde kârını artırmayı başaran firmanın devamında da performansını sürdürebilmesi halinde satıcıların geri çekilmesine ve alıcıların güçlenmesine olanak verebilecektir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut05 Ağustos 2021 13:20

    Kusura bakmasınlar halka arzlar süistimal odagı olmaya başladı ,,ucuz kredi almak isteyen firma halka arza koşuyor

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Ağustos 2021 10:10

    arkadaş sizin hiç mi kafanız çalışmıyor bir aracı kurum ülkemizin en büyük ekonomik şirketlerinden veya bankalardan nasıl değerli olabilir.kayıp etmeyi hak ediyorsunuz.

  • mali05 Ağustos 2021 09:06

    Başarılı halka arz da hisse yükselmez, ağanın elinde kalırsa yükselir şimdiye kadar böyle oldu. Örnek Aydem  halka arz başarılı hisse yüzde yüz düştü.