Ana SayfaPiyasaUlusoy Elektrik ve Ar Tarım sorusu---

Ulusoy Elektrik ve Ar Tarım sorusu

2 / 2
Ulusoy Elektrik ve Ar Tarım sorusu
04 Ocak 2017 - 10:56 www.borsagundem.com

FAALİYETE GEÇMEYİNCE KOTTAN ÇIKARILDI

SORU - ARTOG, BİST'in 30.11.2015 tarihinde belirtiği gereklilikleri yerine getirdiği halde 01.12.2016 tarihinde kottan çıkarıldı. Şirket belirtilen finansal tabloları yayınladı ve faal hale geldiydi. BİST sanki bunlar hiç olmamış gibi daha önce uyarısına atıfta bulunarak kottan çıkardı. BİST eksik olan şeyi neden açıklamıyor? 2860 yatırımcı bu sorunun cevabını bekliyor. 

Hakan Argın  

CEVAP-Mali tablolarını kamuya açıklamaması üzerine Ar Tarım’ın işlem sırası 25 Ağustos 2015 günü geçici olarak kapatılmıştı. Konuyla ilgili alınan kararda, finansal tabloların yayınlanmasıyla birlikte hissenin işlem sırasının yeniden açılacağını belirtmişti. Ancak bilançoların yayınlanmaması üzerine hissenin işlem sırası 30 Kasım 2015 günü sürekli olarak men edildi. Borsa Yönetimi konuyla ilgili karar alırken faaliyetin durmuş olması sebebiyle de şirketin uyarıldığı mali tabloların kamuyla paylaşsa dahi 30 Kasım 2016 gününe kadar faal hale gelmemesi halinde payların yeniden Borsa kotundan çıkarılacağı uyarısında bulunulmuştu.

Şirket ise geçen süre zarfında mali tablolarını yayınlamakla birlikte faal hale gelemedi. Gerçi konuyla ilgili çeşitli girişimlerde bulundu ve gelir yaratmaya yönelik çabaları oldu. Fakat bu çabalar sonuç getirmedi ve İstanbul Borsası 1 Aralık 2016 günü yaptığı açıklama ile şirkete verilen sürenin dolduğunu hatırlattı. Mevcut durum karşısında şirketin payları borsa kotundan çıkarılmış oldu. Borsa İstanbul, son açıklamasında açıkça belirtmemekle birlikte daha önceki kararına atıfta bulunarak zımni bir bilgilendirmede bulundu. Söz konusu kararın anlamı firmanın faal hale gelmediğidir. Hisselerin borsa kotundan çıkarılma nedeni de gelir yaratıcı faaliyetin temin edilememesi ile alakalıdır.  

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir04 Ocak 2017 15:13

    şirketlerin içi boşaltılırken yöneticilerinin şahsi servetleri anırmal vaziyette artmaya devam ediyor..spk masak denetimleri yok gibi...anormal oranda muazzam bir vergi kaybıda bu yüzden devam ediyor..Devlet muazzam zarara uğratılıyor..siyaset dünyası bir şeyler yapmalı

  • Yorumspor04 Ocak 2017 13:31

    Bu tarz küçük hisselerden kesinlikle uzak durulmalı. Hatta SPK çok iyi denetlemeden sonra halka arza izin verilmelidir. SPK'nın halka arz seferberliği kapsamında borsaya çok fazla batık şirket girdi. Şişirilmiş ve makyazlanmış bilançolar ile çok kolay denetimden geçiyorlar. Halka arz olduktan bir kaç yıl sonra şirketin içi boşaltılıyor ve küçük yatırımcı mağdur oluyor.