Ana SayfaPiyasaTürker Proje Gayrimenkul ve Ulusoy Un sorusu---

Türker Proje Gayrimenkul ve Ulusoy Un sorusu

2 / 2
Türker Proje Gayrimenkul ve Ulusoy Un sorusu
13 Eylül 2017 - 11:36 www.borsagundem.com

KÂRI GÖRÜNCE SATTILAR

SORU (2) - Ulusoy Un’daki yükseliş trendi ve yabancı hisse oranındaki artış hakkında yorumunuzu alabilir miyim? Şirketin kendi alımları çıkışın nedeni olabilir mi? Uzun vadedeki hedefi ne olabilir? 

Burak Döker

CEVAP - Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimi sonrasında SPK’nın piyasayı korumaya yönelik tedbirleri çerçevesinde firmaların kendi hisselerini almalarına kolaylık tanıyan kararının ardından bir çok firma gibi Ulusoy Un firması da hisse geri alım programını devreye alma kararı vermişti. Karar çerçevesinde ortalama 1,72 TL maliyetten 3 milyon 445 bin TL tutarında alım gerçekleştirildi. Alımlar daha ziyade hissenin tabanda seviyelerde işlem gördüğü döneme ilişkin bulunuyor. Bu itibarla hissenin gerçekleştirdiği çıkışla alakalı olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Geri alım programı kapsamında gerçekleştirilen işlemler çıkışından ziyade hissenin düşmesine mani olacak nitelikte işlemler olarak kabul edilebilir.

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde özellikle geçtiğimiz mayıs ve haziran aylarında çıkışın ivme kazandığı görülüyor. Takas verilerine göre anılan dönemde yabancı saklaması yapan kurumlardaki takas oranının yükseldiği, hissenin düştüğü ağustos ayında ise aynı kurumlardaki payın azaldığı görülüyor. Verilere göre yabancı saklaması yapan kurumlarda çıkışın olduğu nisan mayıs ve haziran aylarında net 13,5 milyon TL alım yapıldı. Ağustos ayında ise 2,3 milyon TL net satış gerçekleşti. Dört ay içinde gerçekleşen alım ve ardından satışlar yabancı yatırımcının ortalama bekleme süresinin çok altında kaldığını bu arada yeri gelmişken hatırlatmak isteriz. 29 Ağustos 2017 günü itibariyle halka açık kısmın yüzde 13,62’si yabancı saklaması yapan kurumların saklamasında bulunuyor. 

Yılın ilk çeyreğinde kârını artıran firma ikinci çeyrekte de kârdaki artışı artırarak sürdürdü. Ancak görüldüğü kadarıyla yaşanan kâr artışı satış fırsatı olarak değerlendirildi. Bununla birlikte kârlılığın aynı ivme ile devam etmesi halinde hisseye olan ilginin de devam etmesi söz konusu olabilecektir. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)