Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTürk Lirası neden değer kaybediyor?---

Türk Lirası neden değer kaybediyor?

2 / 3
Türk Lirası neden değer kaybediyor?
26 Eylül 2017 - 00:50 www.borsagundem.com

Altında Dalgalı Fiyatlama Görebiliriz - Borsa Gündem

Geçtiğimiz hafta küresel piyasaların dikkati Fomc toplantısındaydı. Beklentiler farklılık gösterse de Fed faizde değişikliğe gitmedi ve dikkatler Aralık ayına çevrildi. Fomc toplantısı sonrasında bilanço küçültülmesi ve şahin tonlu açıklamalar dolara değer kazandırdı ve altında geri çekilmelere neden oldu. K.Kore gerginliğinin yeniden gündeme gelmesi ve K.Kore yönetiminin yeni bir hidrojen bombası deneyeceğine yönelik hazırlıkların yapıldığını açıklaması piyasada tedirginliğe neden oldu ve dolardaki değer kaybının güvenli limanlara yönelmesiyle altın fiyatlarında yükselişe neden oldu. 

K.Kore ile Abd arasındaki siyasi gerginlik güvenli limanlara ve altına olan talebi artırabilir ancak Fed’ın Eylül ayını pas geçmesi bilanço azaltılması dahil şahin tonlu açıklamaları dolar üzerindeki beklentileri artırmış durumda. Fed tarafından gelen açıklamalar ve Abd verilerinin beklenti üzerinde gelmesi dolara değer kazandırarak altında geri çekilmelere neden olabilir. Bu durumda altın fiyatları üzerinde dalgalanmaya neden olabilir. Bu dönemde altın işlemleri için tek yönde kalmaktan ziyade yön değiştirerek işlem yapmak daha faydalı sonuçlar doğurabilir. 

Teknik olarak değerlendirdiğimizde Altında geri çekilmeler devam etse de ortalamalar üzerinde fiyatlanma sürüyor. 2 haftalık düşüş trendinin devam ettiği altında kanal içerisinde geri çekilme sürüyor. Kanalın alt ve üst bant çizgileri destek direnç seviyeleri belirleme açısından değerlendirilebilir ve olumlu sonuçlar verdiği görülüyor. Geri çekilmelerin devam etme durumu görülürse 1290 seviyesi takip edilebilir altına sarma durumu olursa 1287 ve 1282 seviyesi test edilebilir. 1287 seviyesi düşüş trendinin alt çizgisini oluşturduğu için bu seviyeden yükselişler görebiliriz. Yükselişlerde ise 1300 seviyesi direnç oluşturabilir kırılmasıyla ve üzerinde oluşabilecek fiyatlamada 1305 sevisini takip edebiliriz. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)