Ana SayfaPiyasaTranstürk Holding ve Flap sorusu---

Transtürk Holding ve Flap sorusu

1 / 2
Transtürk Holding ve Flap sorusu
29 Mart 2018 - 08:32 www.borsagundem.com

YOLCU TAŞIMACILIĞINA YÖNELDİ

SORU (1) - Transtürk Holding’in Gökyüzü Tekstil’i satın aldığı ve ayrıca tahsisli sermaye artırımı yapacağını göz önünde bulunursak şirketin Gözaltı Pazarından çıkma ihtimali var mı? Ayrıca Mine Tozlu, Marka Holding’i Ana Pazarda işlem görmesini sağlamıştı. 

Numan Tuna

CEVAP - Transtürk Holding, her ne kadar geçtiğimiz aralık ayında bağlı ortaklığı Dünya Markaları’nın elinde bulunan Gökyüzü Moda ve Tekstil firmasına ait hisseleri satın aldıysa da SPK bu işleme onay vermedi. Kurul söz konusu kararla Gökyüzü Moda ve Tekstil’in satın alınan paylarının Dünya Markaları’na iade edilmesini ve yapılan ödemelerin de faiziyle birlikte geri alınmasını istedi. Yine Kurul’un 22 Şubat 2018 tarihli Haftalık Bülteninde yer alan kararında, Transtürk Holding’in yedi milyon TL tutarlı sermaye artırımını Mine Tozlu’ya olan aynı tutardaki borcunun ödenmesi amacıyla tahsis edilmesine de izin vermedi. Söz konusu kararlar çerçevesinde Şirket tahsisli sermaye artırımından vaz geçtiği gibi satın aldığı hisseleri de Dünya Markaları’na iade etti. Yaşanan gelişmeler karşısında Transtürk Holding, SPK’nın kararına gerekçe olan hususların göz önünde bulundurularak yeniden tahsisli sermaye artırımı için başvuru yapılacağını dile getirdi. 

Şirketle ilgili son gelişme ise 14 Mart 2018 tarihli. Söz konusu açıklama ile bir milyon TL bedelle karayolu sektöründe yolcu taşıma işi yapan Eçlidermersin Turizm unvanlı firmayı satın aldığını duyurdu. Tutarın 450 bin TL’si peşin, kalan 550 bin TL ise Ekim 2018 tarihinde ödenecek. Söz konusu bedel Transtürk Holding’in son açıklamış olduğu hasılatın yüzde 27,77’sine denk geliyor. Halihazırda kayda değer bir geliri olmayan firmanın 111,3 milyon TL gibi oldukça ciddi toplam geçmiş yıl zararı bulunuyor. Satın almış olduğu böylesi firmaların faaliyetlerinden elde edeceği gelirle zararını kapatması mümkün görünmeyen firmanın kısa sürede Yakın İzleme Pazarı’ndan çıkma ihtimali görünmüyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)