Ana SayfaPiyasaTrabzonspor Sportif ve İndeks sorusu---

Trabzonspor Sportif ve İndeks sorusu

1 / 2
Trabzonspor Sportif ve İndeks sorusu
20 Nisan 2016 - 11:03 www.borsagundem.com

ÇIKIŞIN CAZİBESİNE KAPILMAYIN

SORU (1) - TSPOR’un şu anki fiyatı ve gelecek performansı ne olur?

Ali

CEVAP - Trabzonspor Sportif’e ait hisseler geçtiğimiz Ocak ayından başlayarak yukarı yönlü bir çıkış gerçekleştirdi. 12 Nisan 2016 günü ise yaşanan çıkışın ivmesini artırdığı gözlendi. Gerçekleşen bu sert çıkış sonrasında firma bir açıklamada bulunarak yükselişe gerekçe olabilecek kamuya açıklanmamış özel bir durumun bulunmadığını duyurdu. Firma, 31 Mart 2016 günü kamuya yaptığı açıklamada ise inşaatı devam eden Akyazı Stadı’nın isim hakkının uluslararası bir firmaya verileceği yönündeki haberleri yalanlamıştı. Türkiye’nin denize dolgu alanına yapılan ilk stadı olan Akyazı Stadı’nın hali hazırda kaba inşaatı bitmiş durumda. Önümüzdeki sezon açılacak stadın yılda en az 25 milyon dolar gelir yaratması hedefleniyor. Statla ilgili gelişmelerin hissenin fiyatında hareketlenmeye neden olduğu söylenebilir.

Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin Mart sonu itibarıyla açıklanan dokuz aylık bilançosuna göre zarar devam ediyor. Bilançosuna göre birikmiş geçmiş yıl zararı 216,4 milyon TL’ye çıkarken özsermayesi ekside bulunuyor. Ancak  profesyonel futbolcu lisans bedellerinin rayiç değerlerinin ve lisans haklarının tespiti için hazırlanan değerleme raporuna göre özkaynağı 115,4 milyon TL seviyesinde bulunmakta. Bunun anlamı özkaynağın yitirilmesinin söz konusu olmadığıdır.

Son gelişmelerden kaynaklı olarak hissede spekülatif çıkışlar yaşansa da uzun vadeli bir yükseliş için yeterli gücü sahip bulunmadığını hatırlatmak isteriz. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)