Ana SayfaTeknik Analiz2 hisse için teknik analiz---

2 hisse için teknik analiz

4 / 4
2 hisse için teknik analiz
01 Şubat 2018 - 10:36 www.borsagundem.com

Akbank (Akbank) 4Ç17 Finansal Sonuçları: Güçlü büyüme performansı (=)

Akbank 4Ç17 için hem bizim hem de Research Turkey konsensüs tahminlerine paralel 1,52 mlr TL net kar açıkladı. Bu rakam bir önceki çeyreğe göre %2, yıllık bazda ise %32 yükselişe işaret etmektedir.

Banka 4Ç’de güçlü kredi ve mevduat büyümesi elde ederken, net karlılığa etkisi olmamakla birlikte 500 mn TL genel karşılık provizyonunu serbest karşılığa çevirdi. 

Son 1 aylık dönemde Akbank hisselerinin BIST-100 endeksine göre %7,0 daha iyi performans sergilediği görülmektedir. Akbank için hedef fiyatımızı 10,42 TL, kısa vadeli önerimizi “Endeks Üzeri Getiri” olarak korurken, son zamanlardaki hisse performansını göz önünde bulundurarak Uzun Vadede ise önerimizi “AL”dan “TUT” olarak revize ediyoruz.

Yorum: Piyasa beklentilerinin paralel gelen 4Ç sonuçlarının hisse üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz.

Akbank’ın son çeyrekte kurumsal kredilerde görülen %17’lik artış ve perakende kredilerdeki %3 büyüme ile toplam TL kredi hacmi çeyreksel bazda %6 artış ile sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşti. 2017 yılı genelinde kredi büyümesi ise %17 ile %10- 12 olarak banka yönetimi tarafından bütçelenenin üzerinde performans gösterdi.

Banka’nın YP mevduatta sektör ortalamasının üzerinde %8,3’lük büyüme kaydetmesinin etkisi ile toplam mevduat hacmi 4Ç’de %7,4 artış gösterdi. Böylece Banka’nın 3Ç’de %135 olan TL bazında kredi-mevduat oranı (KMO) 4Ç’de %142,5 seviyesine çıkarken, toplam KMO ise %103 ile sınırlı değişim gösterdi.

2017 yılsonu itibariyle Otaş kredisini "Yakın İzlemedeki Krediler" altında sınıflandıran bankanın grup 2 kredilerin toplam kredilere oranı %3,4’den %5,4 düzeyine yükseldi. Ayrıca Akbank yılsonu itibariyle 500 mn TL tutarında fazla genel karşılık provizyonunu serbest karşılığa çevirdi ve böylece bankanın toplam serbest karşılık tutarı 700 mn TL’ye ulaşırken, toplam karşılık oranı ise %171 seviyesine çıktı. Ayrıca bu değişimin bankanın net karında herhangi bir etkisi olmadığını belirtelim. Öte yandan banka yönetimi tarafından 1 Ocak 2018’den itibaren uygulanmaya başlanan TFRS 9 standardı ile bankanın yaklaşık %100 düzeyinde olan özel karşılık oranının %80’e gerileyeceğini belirtilerek, bunun özkaynak karlılık oranına 018 yılında 40 bp düzeyinde olumlu etkisinin olacağı ifade edilmiştir. Enflasyon düzeltmesinin olumlu katkısı (+48 bp) ve kredi-mevduat farkındaki iyileşme (+19 bp) sonucunda 4Ç’de Akbank’ın swap maliyetleri ile düzeltilmiş Net Faiz Marjı (NFM) önceki çeyreğe göre 65 bp artış gösterdi. Ayrıca Akbank’ın net ücret & komisyon gelirleri 4Ç’de bir önceki çeyreğe göre %5,0 artış gösterirken, 12 aylık bakıldığında yıllık %14 artış ile bütçelenenin üzerinde gerçekleşmesini olumlu karşılıyoruz. 

Banka’nın operasyonel giderleri bir önceki çeyreğe göre %14 artış ile beklentimizin bir miktar üzerinde kalırken, tahminlerin üzerinde gerçekleşen enflasyon nedeniyle 2017 yılı tamamında faaliyet giderlerinde görülen toplam artış %9 ile bütçelenenin üzerinde gerçekleşmiştir. Ancak bankanın gider/gelir oranı yıllık bazda 2,2 puan düşüş ile %33,0 düzeyine geriledi.    Son 1 aylık dönemde Akbank hisselerinin BIST-100 endeksine göre %7,0 daha iyi performans sergilediği görülmektedir. Akbank için hedef fiyatımızı 10,42 TL, kısa vadeli önerimizi “Endeks Üzeri Getiri” olarak korurken, son zamanlardaki hisse performansını göz önünde bulundurarak Uzun Vadede ise önerimizi “AL”dan “TUT” olarak revize ediyoruz.

Vakıf Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)