Ana SayfaTeknik Analiz2 hisse için teknik analiz---

2 hisse için teknik analiz

3 / 4
2 hisse için teknik analiz
01 Şubat 2018 - 10:36 www.borsagundem.com

4Ç17 karı beklentileir aştı, hedef değerimizi TL 14’ e yükseltiyoruz

Tavsiye: AL

Kuvvetli performans devam ediyor. Garanti bankası 4Ç17’de TL 1,7 milyar solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı bizim ve piyasa beklentimizin yaklaşık sırasıyla %8 ve %10 üzerinde gerçekleşti. Bankanın son çeyrek öz kaynak karlılığı üçüncü çeyreğe göre 80 baz puan artarak %16.8 olarak gerçekleşti. Bu rakamın içinde son çeyrekte ayrılan TL 213mn’luk serbest karşılık olduğu unutulmamalı. Ayrıca bankanın 2017 yılında toplam TL 860 milyon serbest karşılık ayırdığını bunun dışında bir önceki çeyrekte TL 137mn’luk Fransa da sonuçlanan bir davada verilen bir ceza için ayrılan karşılık da ayırdığını hatırlatalım. Bu karşılıklar olmasaydı net karın açıklanan rakamın çok üzerinde olabileceği görülüyor. Beklentilerimize göre daha düşük gelen net swap ve trading zararları ile faaliyet giderlerinin daha düşük gerçekleşmesi tahminlerimizle gerçekleme arasındaki sapmayı açıklıyor.

Son Çeyrekte Öne Çıkanlar

Bankanın net faiz marjı 100 baz puan artış gösterdi ayrıca swaplı marjda çeyreklik bazda 30 baz puan arttı.. Kredi ve mevduat büyümesinin sektörün altında seyrettiği çeyrekte banka alternatif fonlama araçlarını yoğun olarak kullanarak marjların TL mevduat maliyetlerindeki sıçramaya hassas hale gelmesini engelledi. Bunun yanında TÜFEX gelirlerinin sıçraması ve kredi spredlerindeki göreceli iyileşme bankanın sektöre göre daha iyi konumda bulunan net faiz marj görünümünü daha da güçlendirdi

Genel ve özel karşılıklar Otaş kredisi ve UFRS 9’ a hazırlık nedeniyle arttı. Takibe atılan kredilerde gözlemlenen önemli artış bankanın muhafazakâr yaklaşımla bazı dosyaları takipteki krediler altına sınıflaması ve UFRS 9 sistemine hazırlık olarak değerlendirilebilir. Garanti’nin US$1 milyar düzeyinde bulunan Otaş riskinin yakın izlemeye alınmasıyla ayrılan karşılık oranı %1’den %8’e yükseltildi. Banka bu risk için ayrılan karşılık oranını 2018’de %30’ a yükselteceğini kalan kısmın ise teminatlarla rahat bir biçimde karşılanacağını belirtti. Eldeki serbest karşılıklar bu ekstra karşılıklar için yeterli dolayısıyla 2017 de ayrılan serbest karşılıklar 2018 Otas ek provizyonlarını karşılayacaktır. Faaliyet giderleri bütçeye yakın gerçekleşti . Faaliyet giderlerinin yıllık artışı %6.5 oldu, bu da bankanın sene başında hedeflediği %6 artış hedefine çok yakın bir rakam. Ücret ve komisyon gelirleri ise yıllık bazda % 17 artış göstererek bankanın gelir yapısının en önemli unsurlarından biri olarak karlılığa katkı yapmaya devam etti.

Bankanın sermaye rasyoları alınan sermaye benzeri krediler ve KGF kredilerinin sermaye yeterliliği üzerinde olumsuz etki yaratmaması nedeniyle ve bu arada kuvvetli karlılık nedenleriyle artış göstermiş durumda. Bankanın çekirdek sermaye rasyosu sektörün en iyi oranlarından biri olamaya devam ediyor.

Kar marjlarındaki olumlu görünüm cesaret verici.. 2017 yılında  ayrılan yaklaşık TL1 milyar düzeyindeki serbest ve dava gider  karşılıkları düzeltilince bankanın asıl karının çok daha kuvvetli  olduğu görülüyor. Bu da bizim banka için kar artış ve yüksek öz kaynak  karlılığı yaratabilme ön görümüzü doğruluyor. Çok muhafazakâr olarak  kullandığımız öz kaynak maliyetini bir miktar aşağıya çekerek Garanti  bankası için hedef piyasa değerimizi TL 12.72 seviyesinden TL14.00  düzeyine artırıyoruz.

İş Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)