Ana SayfaHisse Öneri ListesiSeçime kadar önerilen 20 hisse---

Seçime kadar önerilen 20 hisse

3 / 22
Seçime kadar önerilen 20 hisse
13 Nisan 2015 - 14:41 www.borsagundem.com

"BORSA İSTANBUL ISKONTOLU"

Olumlu beklentilerin gerçekleşmesi durumunda endekste 91 bin 500 ve 93 binin, olumsuz senaryoda ise 76 bin 500'ü öngören ALB Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Eda Önder, "Endekste 76 bin 500 desteği önemli. Bu seviyenin aşağı yönlü aşılması durumunda borsada satış baskısı artabilir. Bunun gerçekleşmesi halinde de endekste 75 bin-72 bin 500 ve 70 bin seviyeleri destek olarak hedeflenebilir" diyor.
Önder'e göre, seçimlere kadarki süreçte Borsa İstanbul bir takım riskleri barındırıyor olsa da yurtdışı borsalarına göre daha iskontolu olması bir avantaj sunuyor. Bu riski alabilen yatırımcıların BIST'teki iskontodan yararlanabileceğini söyleyen Önder, portföyler için şu önerilerde bulunuyor:
"Yatırımcılar endeksin iskontolu olması nedeniyle belli ağırlıkta banka, belli ağırlıkta sanayi şirketleri satın alarak portföylerinde bir dağılım yapabilirler. Bunların arasında ise öz sermaye karlılığı yüksek, ihracat yaparak yüksek kur fiyatından faydalanan, net döviz yükümlülüğü düşük, hikayesi olan şirketleri tercih etmeleri doğru olur. Hisse senetlerinin yanı sıra belli ağırlıkta devlet ve özel sektör tahvil portföyü ile kısa vadeli likit varlıkların da bulundurulması riski dağıtmak için kullanılabilir. Olası aşağı yönlü sert hareketlerden korunmak içinse VİOP-30 kontratında kısa pozisyon açmak için bir miktar varlık bulundurmak da akılcı olur. Böylece riskler azaltılmış olur."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU13 Nisan 2015 15:21

    tam aksine FED in haziran da faiz arttırımı borsaları rahatlatacaktır. Aksi halde yıl sonuna kadar bu baskı ve korku devam edecek, ve borsalar için bu beklenti kullanılacaktır.