Ana SayfaHisse Öneri ListesiSeçime kadar önerilen 20 hisse---

Seçime kadar önerilen 20 hisse

4 / 22
Seçime kadar önerilen 20 hisse
13 Nisan 2015 - 14:41 www.borsagundem.com

"SEÇİMLERE KADAR DALGALI"

2015'in oldukça zorlu geçeceğinin yılın ilk üç ayında az-çok anlaşıldığını söyleyen Işık FX Araştırma Uzmanı Gizmen Nalbandı ise, "ABD'den beklentilerin oldukça altında (126 bin) gelen tarım dışı istihdam nedeniyle FED faiz artışını eylül ayına erteleyebilir. Tarım dışı istihdamdaki duruma neden olarak, petrol fiyatlarındaki düşüş ile sektör şirketlerinin işten çıkarmaları ve ağır kış şartları gösteriliyor" diyor. Kurdaki yükselişlerin ve seçimlerin borsayı genelde olumsuz etkilediğini kaydeden Nalbantlı, düşüşlerde en çok yabancıların egemenliğinde olan bankacılık hisselerinin zarar gördüğünü hatırlatıyor. Nalbantlı, şöyle devam ediyor:
"Siyasi belirsizlik, kurdaki yükseliş derken borsayı ilk terk eden yabancılar oluyor. Seçim öncesinde Türkiye'de yaşanabilecek gerginliğin derecesi de çok önemli. Ayrıca çekirdek enflasyondaki düşüşün enflasyona yansıması sonucunda Merkez Bankası'ndan gelecek faiz indirimleri kurdaki yükselişi tetikleyebilir. Kurda tekrar 2.64 seviyelerine yükseliş görmemiz endekste 80 bin seviyesinin altına inmek demek."
Seçimlere kadar dalgalı bir seyir beklemenin yanlış olmayacağını ifade eden Nalbandı, Haziran’a kadar ABD'den gelecek kötü verilerin doların değer kaybetmesine neden olabileceğini, bunun da endeksi yukarı taşıyabileceğini söylüyor. Nalbantlı, endeksin yukarı çıkması halinde 87 binleri, aşağı düşmesi halinde ise 76 bin 500 seviyelerinin olası olduğunu tahmin ediyor. Seçim öncesinde çimento, hizmet, perakende ve cam sektörlerinin tercih edilebileceğini ifade eden Nalbandı, "Çünkü seçim öncesinde genel olarak bu şirketler ön plana çıkar. Bu süreçte yatırımcıların dalgalanmalara karşı orta ve uzun vadeli düşünmelerinde yarar var. Hisse senedi seçerken gerçekten güvendikleri, önümüzdeki senelerde karlılığı, satışları, yatırımları açısından büyüme po¬ansiyeli olan şirket hisseleri seçilmeli" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU13 Nisan 2015 15:21

    tam aksine FED in haziran da faiz arttırımı borsaları rahatlatacaktır. Aksi halde yıl sonuna kadar bu baskı ve korku devam edecek, ve borsalar için bu beklenti kullanılacaktır.