Ana SayfaHisse Öneri ListesiSeçime kadar önerilen 20 hisse---

Seçime kadar önerilen 20 hisse

5 / 22
Seçime kadar önerilen 20 hisse
13 Nisan 2015 - 14:41 www.borsagundem.com

"SANAYİ ŞİRKETLERİNE AĞIRLIK VERİN"

Öte yandan 2015'te TCMB'nin faiz indirimlerine gitmesinin etkisi ile piyasa faizlerinde yaşanacak düşüşün bankacılık sektörünün karlılığını olumlu etkileyeceğini belirten Nalbandı, bu yıl banka faiz gelirlerinin artması ile sektör karlılığının yüzde 10-15 civarında artabileceğini belirtiyor.
Gelecek dönemde dolar faizlerinin ve sorunlu kredilerin artmasının bankacılık sektörünün önündeki en önemli riskler olacağını kaydeden Nalbandı, "Düşüşlerde en çok yabancıların egemenliğinde olan bankacılık hisseleri etkileniyor. Siyasi belirsizlik, kurdaki yükseliş derken borsayı ilk terk eden yabancılar oluyor. Bu ne¬denle sanayi şirketlerine yatırım yapmak daha mantıklı.
Ancak borsada her zaman olduğu gibi bankacılık hisseleri düşüşlerde olduğu gibi yükselişlerde de başrolde olur. Bu nedenle portföylere seçerek bir kaç tane bankacılık hissesi koyulabilir. Çünkü borsanın yüzde 63'e yakını yabancıların elinde. Onlar ne isterse o oluyor. Ancak bence her sene düzenli olarak büyüme gerçekleştiren ve bunu devam ettirecek sanayi şirketleri ağırlıkta olmalı" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU13 Nisan 2015 15:21

    tam aksine FED in haziran da faiz arttırımı borsaları rahatlatacaktır. Aksi halde yıl sonuna kadar bu baskı ve korku devam edecek, ve borsalar için bu beklenti kullanılacaktır.