Ana SayfaHisse Öneri ListesiSeçime kadar önerilen 20 hisse---

Seçime kadar önerilen 20 hisse

2 / 22
Seçime kadar önerilen 20 hisse
13 Nisan 2015 - 14:41 www.borsagundem.com

ENDEKS GÜÇ KAZANABİLİR

İdil Taraklı’nın Para dergisindeki haberine göre seçim sürecinin sorunsuz geçmesi, FED tarafının ise faiz artırımında aceleci olmaması durumunda analistler, kurda aşağı, endekste ise yukarı yönlü bir seyir izleneceğini düşünüyor. Ayrıca enflasyonun özellikle Nisan ve Mayıs aylarında gevşemesi durumda endeksin daha da güç kazanabileceği ifade ediliyor.
Genel seçimlere kadar geçecek dönemin siyasi kanatta gerginlikler yaşanması ve seçim sonuçlarının da siyasi istikrar açısından belirsizliğe neden olması halinde analistler, piyasanın olumsuz etkileneceğinde hemfikir. Analistlere göre, FED'in Haziran ayında faiz artırımına başlaması, Türkiye'de enflasyonun gerilememesi ve seçim sürecinde risk algısının yükselmesi durumunda kurda yukarı endekste ise sert aşağı yönlü bir eğilim görülebilir. Analistler, seçim sürecinin sorunsuz atlatılması, FED'in faiz artırımını ertelemesi ve piyasaya karşı daha ılımlı bir yaklaşım sergilemesi durumunda BIST-100 endeksinde 87 bin ardından 91 bin 500 ve 93 bin dirençlerinin hedeflenebileceğini belirtiyor. Piyasalar açısından olumsuz senaryo olan FED'in Haziran ayında faiz artırımına başlaması, enflasyonun gerilememesi ve seçim sürecinde siyasi riskin artması durumunda ise endekste 76 bin 500 desteğinin izlenmesi gereken en kritik seviye olacağı düşünülüyor. 
Öte yandan seçimlere kadar genellikle dalgalı bir piyasa yaşanacağını tahmin eden analistler, Borsa İstanbul'un iskontolu olduğunu ve risk alabilenlerin bundan yararlanabileceğini ifade ediyor. Bazı analistlere göre, BIST'in iskontolu olması nedeniyle hisse senedi yatırımcıları belli ağırlıkta banka, belli ağırlıkta sanayi şirketlerinden oluşan bir portföy oluşturabilirler. Seçim öncesinde pozisyon almak isteyenlere ise banka hisselerinin yanı sıra çimento, hizmet, perakende ve cam sektörlerinden fiyatı alıma uygun şirket hisseleri öneriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU13 Nisan 2015 15:21

    tam aksine FED in haziran da faiz arttırımı borsaları rahatlatacaktır. Aksi halde yıl sonuna kadar bu baskı ve korku devam edecek, ve borsalar için bu beklenti kullanılacaktır.