Ana SayfaPiyasaSasa ve Galatasaray Sportif sorusu---

Sasa ve Galatasaray Sportif sorusu

2 / 2
Sasa ve Galatasaray Sportif sorusu
09 Şubat 2018 - 10:14 www.borsagundem.com

BEDELLİ TARİHİ BELLİ DEĞİL

SORU (2) - Galatasaray bölündüğü zaman fiyatı ne olur? İzleyeceği yön ne olur? Yatım yapılabilir mi? 

Salih Köse 

CEVAP - Galatasaray Sportif, geçtiğimiz yıl kasım ayında aldığı kararla 108 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini 432 milyon TL bedelli artırarak kayıtlı sermaye tavanı olan 540 milyon TL’ye çıkaracağını duyurdu. Artırılacak kısım ortaklardan nakit olarak alınacak. Bu şekilde mali yapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte 28 Kasım 2017 günü yapılan açıklamada firmanın yüzde 66,42 oranındaki ortağı Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin koyması gereken 286,9 milyon TL’nin 270,1 milyon TL’sinin Şubat 2017’de sermaye avansı olarak zaten şirkete verildiği ve bu nakdin tamamının finansal borçlar için kullanıldığı belirtildi. Bu nedenle gerçekleştirilecek bedelli sermaye artırımı sırasında 270,1 milyon TL tutarındaki kısım kadar nakit girişi gerçekleşmeyecek. Bunun dışında gelecek nakit tutarı ise yaklaşık 160,5 milyon TL olacak. Gelecek bu tutar ise finansal borç ve futbolcu ödemeleri için kullanılacak. 

Şirket geçtiğimiz kasım ayında sermaye artırımı için SPK’ya gerekli başvuruyu yaptı. Ancak henüz Kurul’dan gerekli onay gelmedi. Hissenin bölünme sırasındaki fiyatı sermaye artırımının gerçekleşeceği günden bir gün önceki işlem fiyatına göre netlik kazanacak. 

Tüm bunlardan ayrı olarak borsada işlem yaparken takip edilen firmaların kârlı bir yapıya sahip olması, gereksiz risklere girilmemesi açısından doğru bir yaklaşım olacaktır. Galatasaray Sportif ise uzun süre zarar etti. İçinde yer aldığı sektörün özelliği gereği farklı bilanço dönemine sahip olan şirketin açıklamış olduğu son bilançosu olan 2017 üç aylık döneme göre kâra geçse de bu kârlılık korunamadı ve firma altı aylık bilançosunda yine zarara döndü. Kârın korunamaması şirkete uzun vadede yatırım yapma noktasında yatırımcıları sıkıntıya sokacaktır. Halihazırda şirketin ekside bulunan özsermayesinin güçlenmesi ancak istikrarlı bir kârlılık ile mümkün olabilir. Aksi taktirde hissede kısa süreli çıkışlar yaşansa da uzun vadede yükselmesi beklenmemeli.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)