Ana SayfaYatırımcı KöşesiPark Elektrik Madencilik ve TSKB sorusu---

Park Elektrik Madencilik ve TSKB sorusu

2 / 2
Park Elektrik Madencilik ve TSKB sorusu
01 Aralık 2021 - 09:49 www.borsagundem.com

DEFTER DEĞERİNİN ALTINDA

SORU - TSKB hissesi 2.70’li zirve fiyatından başladığı düşüş sonrası bir türlü toparlanamadı. Bist 30 Endeksinden çıkması bir etken olabilir mi? Hisse üzerinde baskı oluşturan nedenler ne olabilir?

Özgür Koç

CEVAP - Borsada hisselerin sürekli olarak yükselmesini beklememeli. Fiyatın belli bir seviyeye çıkması durumunda oluşan kârı yeterli görenlerin satışa geçmesi hissede düşüşe yol açar. Fiyat makul seviyede olduğu noktada da alıcılar yoğunlaşır. TSKB’nin fiyat seyri takip edildiğindeyse özellikle geçtiğimiz 2020 yılında kayda değer bir yükseliş kaydettiği gözlenmekte. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 81 kuruşu test eden hisse, sonrasında yaşanan çıkışla birlikte Kasım 2020’de düzeltilmiş verilerle 2,73 TL’ye kadar yükseldi. Artışı yeterli görenlerden gelen satışların ardından da geriledi. Son bir ayda piyasadaki hareketlenme hissede de dalgalanmaya yol açıyor. 30 Kasım 2021 tarihli son işlem gününde de kapanışını 1,48 TL’den gerçekleştirdi. Hisselerin kapsamında olduğu endekslerden çıkması ya da bir başka endeks kapsamına dahil olması kuşkusuz alım satım işlemleri üzerinde etkili olabilmektedir. Ancak uzun vadede asıl belirleyici olanın firmaların mali performansı olduğu göz ardı edilmemeli. Halihazırda BIST 50 Endeks kapsamında bulunan TSKB, açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda kârını yüzde 47,17 oranında artırdı. Aynı ivmenin korunması halinde yıl sonunda kârını artırması beklenmeli. Piyasa değeri, defter değerinin altında bulunan bankanın fiyat kazanç oranı ise 4,22. Göstergeler makul seviyede olmakla birlikte bankacılık sektöründe genel olarak düşük olması hissenin fiyatındaki çıkışın sınırlı kalmasında etkili oluyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ01 Aralık 2021 21:02

    nerede 2,70 TL den düşüş ömründe bir defa bu fiyata ünlü süpekülatör cem okullu hisseye girdi buralara getirdi ve millete tüm hisse senetlerinde olduğu döşedi vessalam yaptı şimdi adam petkim % 12 bizim gibi kerizlerin sırtından aldı.bakalım orada ne zaman millete saracaktır.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ01 Aralık 2021 20:57

    kardeşim park elektriğe bir bulaşmayan pişman bir de benim gibi bulaşan pişman.4 yıl önce bir bulaşmiş idi iki sene anamdam emdiğim süt burnumdan geldi zar zor kafa kafa satana kadar iki sene sonra ak ile karayı seçtim.bir daha tövbeler tövsi yaptım.