Ana SayfaPiyasaÖzderici GYO ve Mish Dekorasyon sorusu---

Özderici GYO ve Mish Dekorasyon sorusu

2 / 2
Özderici GYO ve Mish Dekorasyon sorusu
02 Ekim 2018 - 08:25 www.borsagundem.com

GEREKSİZ RİSK BATIRIR

SORU- Elimde Dmish hissesinden 6000 lot var. Dmish yeniden borsaya girecek mi? Eğer girmeyecekse bu hissedeki parayı nasıl alabilirim veya hisseyi nasıl satarım? 

Ali Ordulu 

CEVAP-Borsada işlem yapılırken mümkün olduğunca gelir ve kârlılığını düzenli şekilde büyüten firmaların tercih edilmesi kâr olasılığını da artıracaktır. Aksi durum riskin gereksiz yere yükseltilmesi anlamına gelir ki kimi zaman durum yatırılan nakdin tamamının kaybına da yol açabilmektedir. Özellikle zarar eden ya da tüzel kişiliği korunsa da faaliyeti olmayan firmaların hisselerinin alınması gereksiz risklerin tipik örnekleri arasında yer alır. Borsada risk alınmalı ancak gereksiz risklerden kaçınılmalıdır. Bunun yapılmadığı noktalarda zarar olasılığı da kendiliğinden artar. Mish Dekorasyon için de benzer durum söz konusudur. Şirket 2016 yılında İdaş olan unvanını Mish Dekorasyon olarak değiştirdikten sonra mali açıdan olumlu herhangi bir gelişme kaydetmediği gibi gayri faal durumu da devam etti. Sıkıntılı mali yapısını düzeltemeyen firma Yakın İzleme Pazarında bulunurken paylarının işlem sırası 30 Nisan 2018 günü kapatıldı. Borsa Yönetimi, işlem sırasını kapatma gerekçesi olarak şirketin faaliyetlerinin durmuş olmasını ve finansman sıkıntısının altını çizdi. Hissenin 30 Nisan 2018 tarihli son işlem fiyatı 19 kuruştan gerçekleşti. Bu rakam da esasen mali sorunun boyutunu vermeye yetmekte. Borsa Yönetiminin işlem sırasını geçici olarak kapamamış olması karşısında hissenin tekrar işlem görme olasılığı ise bulunmuyor. Çok önceden yatırımcısına olumsuz sinyal vermesine rağmen hisseyi satmayanlar oluşan zarara da katlanmak durumunda kaldı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie02 Ekim 2018 15:41

    Faizler %30 olmuş. Hala borsaya kuruş yatıran var mı ?

  • melih5302 Ekim 2018 14:23

    manüpilasyonun babası turcas da...kasadaki parayı hisse toplacaz ayağa yok ettiler.spk nasıl onay verdi spk dan kim verdi ..maliye onayı olmadan.**şirket batakta ..30-40 milyon bi gecede spk onayıyla**yok edildi..vergi ziyanına devam ..devlete vergi vermem diyolar..aksoylar ..şahsi servetleride nasıl katlanıyor bu arada .**hele gürcistan işi.**??para nereden ...gürcistan işi**önemli ..gürcistan diyoruz .**

  • fatih02 Ekim 2018 11:52

    lay lay lommmmm