Ana SayfaPiyasaNuh Çimento ve Avrasya GYO sorusu---

Nuh Çimento ve Avrasya GYO sorusu

2 / 2
Nuh Çimento ve Avrasya GYO sorusu
30 Kasım 2017 - 10:32 www.borsagundem.com

GELİR YARATABİLMELİ

SORU- AVGYO endekse paralel gitmemekte. Üçüncü çeyrekte seyre göre kar açıklaması iyi geldi. Halihazırda devam eden Edirne projesi var. Hissenin orta uzun vadede seyri ne olur?

Burak Fayrap

CEVAP- Avrasya GYO, spekülatif hareketlenmelere müsait bir yapıya sahip. Hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlerde bulunduğu sonrasında da yine aynı hızla gerilediği görülmekte. Bu itibarla hisseye yatırımda bulunmak ciddi ve gereksiz riskleri de beraberinde getiriyor. Son beş yıllık süreçte geliri her yıl azalan şirketin ^geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği gelir rakamı 7 milyon TL seviyesine dahi ulaşamadı. 72 milyon TL sermayesi olan bir şirket için bu gelir oldukça düşük. Firmanın kârı da aynı şekilde dalgalı bir seyir izliyor. Son açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda gelir ve kârlılıkta artış gözlense de oluşan tutarı mevcut sermaye göz önüne alındığında yeterli görmek mümkün değil. 

Şirketin düzenli bir gelir ve kârlılığa sahip olamaması hissedeki çıkışın da istikrarlı olmasına mani olurken fiyatlarda sert dalgalanmalara açık bir zeminin oluşturuyor. Hisse son olarak geçtiğimiz temmuz ayında en yüksek 6,49 TL’yi test ederken gelen satışın ardından şimdilerde 1,42 TL’nin üzerinde tutunuyor. Düşüşe rağmen fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının üzerinde. Bu durum hissedeki gerileme olasılığının bir süre daha devam etme ihtimalini gündeme getirmekte.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)