Ana SayfaPiyasaMigros ve Goodyear sorusu---

Migros ve Goodyear sorusu

2 / 2
Migros ve Goodyear sorusu
12 Temmuz 2017 - 09:20 www.borsagundem.com

RUTİN BU YIL BOZULDU

SORU- Goodyear hissesini 4,26’dan aldım. Hisse yavaş ama istikrarlı bir şekilde gidiyor. Daha ne kadar yükselir?

Tamer Kasapçı

CEVAP- Goodyear uzun vadede yükselen kanal içindeki çıkışını sürdürüyor. Hisse arada direnç bölgelerini aşarak çıkış ivmesini yüksek tutsa da sonrasında geriliyor. Bununla birlikte söz konusu düşüş uzun vadeli çıkış trendinin sürmesine engel olmuyor. Hisse son olarak 5 Temmuz 2017 günü en yüksek 4,68 TL’yi test etti ve ardından gelen satışlarla birlikte geriledi. 11 Temmuz günü ise kapanışını 4,67 TL’den tamamladı. Şirketin geçmiş yıl verileri takip edildiğinde kârını bir yıl artırıp ertesi yıl düşürdüğü gözleniyor. Son olarak geçtiğimiz yıl kârı gerileyen şirketin bu yıl kârını artırma olasılığı hayli yüksek. Açıklanan ilk çeyrek bilançosunda dönem sonu kârında artış gerçekleşti. Aynı ivmenin korunması halinde yıl sonunda da kârdaki artışın sürdüğünü görmek mümkün olacak. Hissenin fiyat seyri incelendiğinde ise şirketin kârının arttığı yıllarda düştüğü, azaldığı yıllarda ise fiyatının yükseldiği görülüyor. Son olarak geçtiğimiz yıl karı düşerken hisse prim yaptı. Bununla birlikte bu yıl kârda artış beklenirken hissenin yıl başına göre yüzde 30 primli olması rutinin bozulacağı şeklinde yorumlanabilir.  

Takas verileri takip edildiğinde ise yabancı yatırımcının son iki yıl ağırlıklı olarak satış yönlü işlemlerde bulunduktan sonra bu yılın ilk yarısında alıma döndüğü gözleniyor. Yabancılar 2017’nin ilk altı ayında yaklaşık 3,7 milyon dolar tutarında net alım gerçekleştirdi.27 Haziran 2017 günü itibariyle halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 54,18 seviyesinde bulunuyor.  

Hissenin son kapanışına göre fiyat kazanç oranı ise 18,01’e denk geliyor. BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması ise 13,38. Mevcut verilere göre hissenin f/k oranının yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Oranın yüksekliği yatırımcının kârda artış beklediği şeklinde yorumlanabilir. Ancak kârda beklenen artışın yaşanmaması halinde gelen satışlara bağlı olarak mevcut seviyelerden aşağıya kayması gündeme gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)