Ana SayfaPiyasaİzocam ve Gübre Fabrikaları sorusu---

İzocam ve Gübre Fabrikaları sorusu

2 / 2
İzocam ve Gübre Fabrikaları sorusu
21 Temmuz 2017 - 08:29 www.borsagundem.com

İŞLEMLER SATIŞ AĞIRLIKLI

SORU- Ben iki sene doldu üçüncü seneye girdim, GUBRF yatırımcısıyım. Ben mantıklı bir şeyler bulamıyorum. Sizin öneri, düşünce fikirleriniz nedir? Bana yardımcı olur musunuz? 

Hakan Kaman 

CEVAP- Gübre Fabrikaları düzeltilmiş verilerle Temmuz 2015’te en yüksek 8,73 TL’yi test etti ve sonrasında dalgalı bir seyirle aşağıya kaydı. Düşüş Aralık 2016’ya kadar devam etti. 2 Aralık 2016 günü en düşük 4,03 TL’ye kadar indikten sonra piyasadaki genel çıkışa paralel yönünü tekrar yukarı çevirdi. Son olarak 20 Temmuz 2017 günü kapanışını 5,03’ten gerçekleştirdi. 

Aralık ayından bu yana yaşanan çıkış olumlu olmakla birlikte devamının gelebilmesi için firmanın güçlü bir kârlılık sergileyebilmesi şart. Gübre Fabrikaları ise bu noktada istenen sinyali veremiyor. İki yıl önce kârını düşüren şirket geçtiğimiz yıl da zarara döndü. Son bilançosu olan 2017 üç aylık dönemde de kârdaki düşüş devam ediyor. Şirketin satış gelirindeki artışa rağmen kârını düşürmesinde pazarlama ve yönetim giderlerindeki ciddi artışın etkisi var. Firma diğer faaliyet gelirinden elde ettiği kaynağa rağmen dönem kârındaki düşüşü engelleyemedi. Mali yapıda arzu edilen performansı sergileyememesi hissenin çıkışını ister istemez sınırlıyor. Takas verileri takip edildiğinde de 2015’ten bu yana yabancı yatırımcıların satış ağırlıklı işlemlerde bulunduğu görülüyor. 2017’nin ilk yarısında 5,4 milyon dolar net satış gerçekleştirildi. Verilere göre yabancı yatırımcı haziran ayında bir miktar alıma dönmüş olsa da devamını getirebilmeli. Aksi taktirde yaşanan çıkış yerini tekrar düşüşü bırakacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)