Ana SayfaPiyasaİzmir Demir Çelik ve Çuhadaroğlu sorusu---

İzmir Demir Çelik ve Çuhadaroğlu sorusu

2 / 2
İzmir Demir Çelik ve Çuhadaroğlu sorusu
01 Mart 2018 - 08:29 www.borsagundem.com

ARTAN MALİYET KÂRI ERİTİYOR

SORU-Portföyümde Cusan hisse senedi bulunduruyorum. Hisse aldığımdan daha aşağıda bulunuyor. Sizce bu hisse senedini maliyet yapıp arttırmaya değer mi? 

Ümit Kaya 

CEVAP- İki yıl önce borsaya gelen Çuhadaroğlu Metal, ilk üç ayda gerçekleştirdiği çıkışın ardından yatay kanal içinde dalgalı bir seyir izleyerek günümüze kadar geldi. Hisse, Mayıs 2016’dan bu yana içinde yer aldığı trendde inişli çıkışlı bir seyir sergilemekte. Son olarak 28 Şubat 2018 günü kapanışını 2,91 TL’den gerçekleştirdi. Geçen süre zarfında düzeltilmiş verilerle en yüksek 3,68 TL’ye kadar çıkan hisse, şimdilerde içinde bulunduğu yatay kanalın destek seviyelerine yakın fiyatlardan işlem görüyor. Henüz yıl sonu mali tablolarını açıklamayan şirketin 2017 dokuz aylık bilançosuna göre kârında gerileme söz konusu. Gelirlerini artırmasına rağmen özellikle satış maliyetlerindeki çıkış firmanın dönem sonu kârını olumsuz yönde etkilerken yüzde 57,50 oranında gerilemesine yol açtı. Şirketin yılın son çeyreğinde de maliyet kalemini kontrol altına alamaması halinde yıl sonu bilançosunda da kârdaki erimenin devam etmesi sürpriz olmayacaktır. 

Şirketle ilgili kamuya yapılan en son açıklama ise 27 Şubat 2018 tarihli. Söz konuşu açıklamaya göre yüzde 66,54 oranında ortak olduğu bağlı ortaklığı Çuhadaroğlu Alüminyum’un İstanbul Eyüp’te yapılmakta olan bir projede dış cephe işini aldığı ve tahmini keşif bedelinin KDV hariç 11 milyon 950 bin Euro olduğu belirtildi. Aynı iştirakle ilgili 8 Şubat 2018 günü yapılan açıklamada da KDV hariç 9,9 milyon dolar tutarında bir sözleşme imzaladığını duyurmuştu. Söz konusu işler firmanın gelir ve kârlılığını olumlu yönde etkilemekle birlikte dile getirilen rakamların tamamının kâra yansımasının beklenmemesi gerektiğini göz ardı etmemeli. Bu anlamıyla gelirdeki artış kadar kârın da artışını sürdürmesi önemli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)