Ana SayfaPiyasaHisseleri çocuğumuz gibi takip ederiz---

Hisseleri çocuğumuz gibi takip ederiz

1 / 9
Hisseleri çocuğumuz gibi takip ederiz
10 Ekim 2013 - 09:28 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM
İstanbul; Avrupa yakasının ünlü AVM’sine doğru gidiyoruz. Hava insanı okşuyor, tatlı bir sıcaklık içimize işliyor. Kafamızda cevap bekleyen onlarca soru; tasarruf sahiplerinin, firmaların merakları daha doğrusu. Gösterişli binadan içeri giriyoruz, ambiyans ferahlık veriyor. Kısa bir göz turu atıp ofis katlara yöneliyoruz, asansöre biniyoruz. Akmerkez’de yeni bir strateji üssüne doğru tırmanıyoruz.
Kapılar açılınca Yatırım Finansman’ın ofisinin büyüklüğüne şahit oluyoruz. Araştırma Müdürü Zümrüt Can Ambarcı’yla karşılaşınca, “Borsada kadının adı var” diyorsunuz. Nazik, sıcak, samimi ve de konusunda uzman tabi ki…
Keyifli sohbetin arasında, daha sorulara geçmeden, raporlar konusunda yatırımcılar için küçük tüyolar veriyor Zümrüt Hanım. Ama müthiş, bir o kadar ‘parlak’, getirisi yüksek ipuçları bunlar. Mesela, “Temel analize göre beğenilen hisselerin endeksten daha iyi performans gösterdiğini gözlemliyoruz” diyor. Mesela, “Ben olsam o hisseyi alır mıyım? Ben paramı yatıracaksam herkes yatırır diye düşünüyorum. Yatırımcı gözüyle bakıp, öyle sorguluyorum raporları” şeklinde konuşuyor. Mesela, şunu dile getiriyor: “Geleceği görmek, yatırımcılarımızı doğru yönlendirmek için 2-3 ayda bir her şirketi ziyaret ediyoruz, yöneticilerle görüşüyoruz…”
Hepsi birbirinden farklı gibi görünse de hepsi aslında aynı. Yani bundan kastımız benzer değil, birbirine zincir cümleler. Her birindeki gerçek bir diğerini kolluyor; yatırımcısını tuzaklara, oldu-bittilere, görünür görünmez endeks kazalarına karşı böyle koruyor. Kazandırmak, performansı zirvede tutmak için tedbirler alıyor, kar getirecek yolları belirliyor.
Özetle, işte kıssadan hisse:
Nerede? Yatırım Finansman’da; Kiminle? Zümrüt Can Ambarcı ve ekibiyle; Nasıl? Teknolojiyle, bilgiyle, tecrübeyle, alın teriyle…

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)