Ana SayfaHisse Öneri ListesiHisselerde potansiyel getiri ve tavsiyeler---

Hisselerde potansiyel getiri ve tavsiyeler

3 / 14
Hisselerde potansiyel getiri ve tavsiyeler
03 Mart 2015 - 10:50 www.borsagundem.com

Sinpas GYO

Hedef Fiyat (TL) : 1.15

Öneri :AL

Get.Pot.%: 43.54 

SNGYO 4Ç14 mali tablolar: Şirketin net karı beklentilerin oldukça üzerinde. Olumlu

Sinpaş GYO 49 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin sonuçları piyasanın 15 milyon TL’lik ve bizim 30 milyon TL’lik beklentimizin oldukça üstünde. Şirketin karının beklentimizden iyi gelmesinin ana nedenleri teslimat gelirlerinin ve kur farkı gelirlerinin beklentilerin üstünde gelmesi.
4Ç14’de Şinpaş GYO Egeboyu, Incek Life ve Istanbul Sarayları projelerinden sırasıyla 318, 296 ve 35 konut teslimi yaparak 329 milyon TL gelir kaydetti. Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları, konut satışlarını konutları tamamlayıp müşterilere teslim ettikten sonra mali tablolara yansıtabiliyorlar. Dolayısıyla beklenenden iyi gelen gelirler ve brüt kar geçmiş yılların performansını yansıtmakta. Diğer taraftan faaliyet giderleri harcandıkları gibi mali tablolara yansıyorlar. Şirketin pazarlama giderleri o çeyrekte yapılan önsatışlara tekabül ediyor. 4Ç14’de şirketin pazarlama giderleri geçen yıl aynı dönemin %38 üstünde, aynı dönemde şirketin önsatış gelirleri %23 artmıştı. Dolayısıyla her 1TL önsatış için harcanan pazalarlama gideri 4Ç14’de bir önceki yıla göre %12 artış gösterdi.
Yılık olarak baktığımızda 2014 yılı karı 89 milyon TL. şirketin 30 milyon TL temettü dağıttığını farzedersek hissenin temettü verimi %6’ya denk geliyor. Piyasanın kara olumlu tepki vermesini bekliyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)