Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

2 / 5
3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
27 Temmuz 2018 - 10:29 www.borsagundem.com

Vakıf Yatırım, Garanti Bankası için 11,40 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu.

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Garanti Bankası (GARAN) 2Ç18 Finansal Sonuçları: 2018 yılsonu beklentileri revize edildi (=)

Garanti Bankası 2Ç18 için beklentimizin oldukça üzerinde (Y/Y +%23, Ç/Ç -%4) 1,91 mlr TL net kar açıkladı. Bu rakam Research Turkey konsensüs tahminlerinin ise sadece %4 üzerine işaret etmektedir. Tahminimizden daha düşük gerçekleşen net ticari zarar ve öngördüğümüzden daha yüksek gerçekleşen diğer faaliyet gelirleri net kar beklentimizde %31 oranında yukarı yönlü sapmaya neden oldu.
Garanti Bankası’nın 1Ç’de %2,5 düzeyinde olan Takipteki Krediler Oranı (TKO)’nı 2Ç’de kurumsal kredinin intikal etmesi sonucunda %3,0 düzeyine çıkmıştır.

Donuk Alacaklarda beklenen normalleşme ve TFRS 9 modelindeki makro beklentilerin kötüleşmesi kaynaklı etkilere rağmen, komisyon gelirleri, net faiz marjı ve operasyonel giderlerin beklentilerden daha iyi seyretmesi sonucunda banka tarafından, 2018 yılsonu karlılık rasyolarında yukarı yönlü değişikliğe gidildi.

Yorum: Açıklanan 2Ç sonuçlarının piyasa beklentilerine paralel gerçekleşmesi nedeniyle hisse üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. Son 1 aylık dönemde Garanti Bankası hisselerinin BIST-100 endeksine göre %15,6, bankacılık endeksine göre %6,4 daha kötü performans sergilediği görülmektedir. 

Garanti Bankası için 11,40 TL olan hedef fiyatımızı ve Kısa Vadede “Endeks Üzeri Getiri”, Uzun vadede ise “TUT” olan önerimizi koruyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)