Ana SayfaPiyasaSon çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?---

Son çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?

3 / 13
Son çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?
03 Aralık 2018 - 11:05 www.borsagundem.com

ÖNE ÇIKAN NOKTALAR

2018 üçüncü çeyrekte sonuçlar nasıl geldi? Gedik Yatırım Araştırma Direktörü Ali Kerim Akkoyunlu, üçüncü çeyrekte banka kârlarının 2018 ikinci çeyreğe göre yüzde 13 düşerken 2017 üçüncü çeyreğe göre yüzde 25 arttığı bilgisini veriyor. Kredi büyümesinde yavaşlama ve marjlarda düşüş görülürken kârlılıkların enflasyona endeksli bonolarla desteklendiğine dikkat çeken Akkoyunlu, sektörün öz kaynak kârlılığının yüzde 13,3'lerde gerçekleştiğine vurgu yapıyor.

Bu rakamın 2018 ikinci çeyrekte yüzde 15,1,2017 üçüncü çeyrekte yüzde 14 olduğunu da ekliyor.

Üçüncü çeyrekte yükselen faizle kredi-mevduat makasının daraldığını gözlemleyen Global Menkul'den Rıdvan Baştürk, bu daralmayla banka bilançolarında net faiz gelirlerinin baskılandığını söylüyor. Baştürk, şöyle devam ediyor:

"Enflasyondaki sert yükselişle bankaların menkul kıymet portföyünde bulunan TÜFE'ye endeksli tahvillerin getirileri yükseldi. Bazı bankalar ise bankacılık aktivitelerindeki zayıflamayı TÜFE gelirleriyle telafi etmeyi başardı. Bu dönemde bozulan varlık kalitesi ve artan provizyon maliyetleri de net kârı baskıladı. Garanti, iş C, Vakıf- bank, YKB ve Albaraka beklentilerin üzerinde, Halkbank beklentilerin altında net kâr elde etti. Akbank'ta ve TSKB'de ise net kâr beklentilere paralel geldi."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)