Ana SayfaPiyasaSon çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?---

Son çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?

4 / 13
Son çeyrekte en çok hangi bankalar öneriliyor?
03 Aralık 2018 - 11:05 www.borsagundem.com

SON ÇEYREK BEKLENTİLERİ

A1 Capital Araştırma Uzmanı Vahap Taştan, son çeyreği bankaların fiyat performansları açısından dengelenme dönemi olarak görüyor. Öz sermaye kârlılıklarının çok bozulmayacağını ancak takipteki kredi oranının artabileceğini düşünen Taştan, bu artışın 2019 ilk çeyrekte de süreceği görüşünde. Taştan'a göre, Türkiye algısının iyileştiği yabancı bakışında bankaların ucuz konumu ve sanayi şirketlerinin cazibesinin azalması bankaların ana dirençlerini kırarak yükselmesini sağlıyor.

Global Menkul'den Rıdvan Baştürk, son çeyrekte kredi-mevduat makasındaki daralmanın daha da artarak net faiz gelirlerindeki baskıyı da artıracağı kanaatinde. "Bu yüzden TÜFE'ye endeksli tahvillerin gelirleriyle yine güçlü duruş sergileyecek bankalar öne çıkacak" diyen Baştürk, Akbank'tan ve Garanti'den iyi performans bekliyor.

Gedik Yatırım'dan Ali Kerim Akkoyunlu ise düşen faizler, ucuz değerler ve göreceli normalleşen para piyasaları trendlerinden dolayı kısa vadede bankalar için olumlu görüşe sahip. Akkoyunlu, bankalardan sanayi şirketlerine kıyasla daha iyi performans beklediğini söylese de uzun vade için temkinli duruşunu da koruyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)