Ana SayfaYatırımcı KöşesiGübre Fabrikaları ve Işıklar Enerji Holding sorusu---

Gübre Fabrikaları ve Işıklar Enerji Holding sorusu

2 / 2
Gübre Fabrikaları ve Işıklar Enerji Holding sorusu
07 Aralık 2020 - 09:59 www.borsagundem.com

KÂRIN DEVAMI ŞART
SORU-
Işıklar Enerji’nin yıl sonuna kadar durumu ne olabilir?
Ahmet Söğüt 

CEVAP-Borsaya aktarılacak birikimlerin uzun vadeli olması gereksiz risklerin altına girilmemesi açısından doğru bir yaklaşımdır. Zira kısa vadede gelir ve kârlılığı güçlü olmasına rağmen bir şirketin düşme olasılığı hiç de düşük değildir. Aynı şekilde zarar eden bir şirket de yine kısa vadede prim yapma olasılığı her zaman için mümkündür. Sonuçta kısa vadede şirketin mali yapısından ziyade piyasadaki gelişme ve haberler hisse üzerinde daha fazla etkide bulunmaktadır. Uzun vadede ise şirketin mali yapısı hissenin fiyatı üzerinde daha belirleyicidir. Bu açıdan riskin gereksiz yere artırılmaması için uzun vadeli hedeflerle hareket edilmesinde yarar var. Tüm bunlardan ayrı olarak ister kısa ister uzun vadeli hedefler olsun her halükarda mali yapısı güçlü şirketlerin takip edilmesi gerektiği bir diğer önemli ayrıntıdır. Işıklar Enerji Holding’i de bu çerçevede takip etmekte yarar var. Şirket, son açıkladığı 2020 dokuz aylık bilançosunda kâr etti. Bir önceki yıl aynı dönemde ise zarar etmişti. Oluşan kârda maliyetlerdeki düşüş ve yatırım faaliyet kaleminden elde edilen gelirin etkisi gözleniyor. Geçmiş veriler şirketin ağırlıklı olarak zarar üreten bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Son beş yılın dördünde zarar ederken sadece bir yıl kâr açıklayabildi. Son bilançosuna göre önemli bir değişim olmaması halinde bu yıl sonunda da kâr açıklaması beklenmeli. Bu durum olumlu olsa da asıl önemli olanın kârlılığı devam ettirebilmek olduğu unutulmamalı.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal07 Aralık 2020 21:47

    Gubre fabrikalarindaki ayni oyun Nuh cimentoda var. Dikkat degisik yerlerde pazarlaniyor.

  • MEDO07 Aralık 2020 18:13

    ŞİRKET KARTINA BAK ORDA BİR ŞAHIS VAR 2 TL DEN ALMAYA BAŞLAMIŞ VE ŞİMDİ YAVAŞCA SATİYOR 30900000 LOTŞİMDİ KALMIŞ 29260000 LOT

  • EKRİST07 Aralık 2020 10:43

    Kardeş hiç okuyormusun.Önder Tavukcuoğlu diye bir şahıs gübretaş toplamış ve Tiwwet de hisse pazarlıyormuş.mesala Hubb vs. deler.dikkatli ol derim.