Ana SayfaPiyasaEkonomi koalisyonda da büyüyor---

Ekonomi koalisyonda da büyüyor

1 / 6
Ekonomi koalisyonda da büyüyor
14 Haziran 2015 - 08:56 www.borsagundem.com


Seçimden sonra tek partinin hükümeti oluşturacak çoğunluğu sağlayamaması haftanın ilk günü panik satışları beraberinde getirdi. 

Liderlerin ılımlı mesajları borsada toparlanmayı sağlarken dolar kurunda düşüşü getirdi. 75 binlere kadar inen endeks yeniden 81 binleri görürken 2.80’lere tırmanan dolar/TL kuru da 2.70’lere geriledi. Bu hareketlerin akabinde borsada tekrar bir yükseliş dalgası yaşanabilir. 

Koalisyon da olsa hükümetin kurulacağına dair gelişmelerin belirginleşmesi beraberinde çıkışı getirebilir. Gerçekleşmeler sonrasında hemen satışları görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır. Bu nedenle sonraki hareketlerde daha temkinli olunmalı. Koalisyon olasılığının netleşmesiyle birlikte tek parti iktidarının sağladığı istikrarın sağlanıp sağlanamayacağı bir başka konu. 
Tek parti döneminde ulaşılan büyüme ve istikrarın koalisyon dönemlerinde gerçekleşemeyeceğini savunanlar ekonomide olumsuza gidişin negatif yönde güçleneceğini dile getiriyor. Zira koalisyon dönemlerinde büyüme tek parti dönemlerine göre daha geride kalıyor. Ancak son 40 yılda koalisyon da olsa, tek parti de olsa Türkiye ekonomisinin ortalama yüzde 4.3 büyüdüğünü görüyoruz. 

Son 40 yılda ekonomi çok ciddi sarsıntılar ve krizler yaşadı. Tüm bunlara rağmen Türkiye her 10 yılda bir ortalama yüzde 4’ün üzerinde büyüme ile ekonomisini geliştirmeyi başardı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)