Ana SayfaPiyasaEgeli&Co Yatırım Holding ve Seyitler Kimya sorusu---

Egeli&Co Yatırım Holding ve Seyitler Kimya sorusu

2 / 2
Egeli&Co Yatırım Holding ve Seyitler Kimya sorusu
10 Ağustos 2017 - 09:32 www.borsagundem.com

YENİ TESİS YARADI

SORU (2) - Seyitler Kimya’nın bilançosunu yorumlayabilir misiniz? 

Ahmet Gözel

CEVAP - Seyitler Kimya, sağlık kuruluşlarında kullanılan tıbbi flasterler, ilk yardım bantları ve romatizma yakısı üretiminde bulunuyor. İki yıl önce borsaya gelen şirket, bir süre düşse de sonrasında toparlandı ve şimdilerde 3,06 TL’nin üzerinde tutunuyor. 

Şirket, Manisa Turgutlu 1. Organize Sanayi bölgesinde yaptırmış olduğu yeni üretim tesisine bu yılın ocak ayında taşındı. Gerçekleştirilen taşınmanın firmanın üretimine ne gibi bir katkısının olacağına dair bir açıklamaya rastlamadık. Bununla birlikte yılın ilk yarısında firmanın gelirinde kayda değer bir artış yaşandı. Oysaki önceki yıllarda gelirinde artış olmakla birlikte rakam pek de güçlü gerçekleşmedi. Aynı şekilde gelirdeki zayıf artışa bağlı olarak kârlılık da dalgalı bir seyir izledi. Bir yıl artarken ertesi yıl düştü. Son olarak geçtiğimiz yıl kârdaki artış nedeniyle bu faaliyet döneminde kârın düşme olasılığını gündeme getirse de açıklanan 2017 altı aylık bilançosunda hem gelir hem de kârda artış gözlendi. Söz konusu durum yıl sonunda da kârdaki artış ivmesinin devam etme olasılığını güçlendiriyor.   

Hisse gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri bakımından sektör ortalamalarının altında seyrediyor. Kârdaki artışısın sürmesi hissenin çıkış potansiyelini desteklemeye devam edecektir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)